Francuski hleb

Francuski hleb

0

Kvasac se rastvara u vodi i mleku. Dodaje se ulje. Brašno se proseva sa solju i šećerom. Sve se pomeša i mesi se testo. Ono treba da odstoji 20 minuta. Rasporedi se na lopte, zaokrugle se i ostavljaju da odstoje 10-15...

1
Francuski dresing

Francuski dresing

05.04.2018

Pomešajte sve sastojke u šejkeru i mućkajte dok se ne dobije glatka smesa. Probajte i dodajte još začina ako želite. Čuvajte u tegli u frižideru...

Francuski ekleri

Francuski ekleri

29.10.2017

recepata za eklere, ali više njih je sa uljem, što ja ne mogu da razumem. Ništa ne može zameniti maslac. To je. Svaki francuski recept za ekler je uvek sa maslacem. Može se zameniti uljem, ali to više nije francuski ekler, a loptice od testa će izgubiti hrskavu teksturu, takođe i miris maslaca, što nije beznačajno....

Francuski tartiflette

Francuski tartiflette

04.09.2017

Rerna - na 180 stepeni; Pravougaona tava 30/20 cm Krompire oprati i staviti ih neoljuštene u šerpu, sa strukom svežeg ruzmarina. Ostaviti ih na vatri da provre, pa meriti tačno 15 minuta. Nakon toga, skloniti ih sa...

Francuska salata

Francuska salata

06.02.2017

Pomešajte kiselo mleko i majonez. Sipajte sos na dno duboke činije. Narendajte krompir. Prekrijte ga sosom. Narendajte sloj sira. Stavite sloj rendanih jaja. Prelijte sosom. Ređajte tako dok ne potrošite...

Francuski kolač Mervelleux

Francuski kolač Mervelleux

29.12.2017

cediljku dodajte šećer u prahu. Mešajte spatulom dok ne upije potpuno. Proces liči na mešanje smese za francuske makarone - rotirajućim pokretima spatule i lagano gnječenje merenga. Smesu stavite u špric sa običnim, širokim...

Francuski desert sa trešnjama

Francuski desert sa trešnjama

29.06.2018

Umutimo jaja sa šećerom i prstohvatom soli, u smesu dodajemo sveže mleko i rastopljen maslac. Ponovo dobro umutimo i sipamo brašno. Kad dobijemo umućenu smesu, sipamo i vanilu. Sipamo gotovu smesu na poređane...

Domaći francuski bageti

Domaći francuski bageti

02.08.2017

U mlakoj vodi se rastvara kvasac sa prstohvatom šećera i delom brašna, treba da se dobije retka kaša, ostavlja se na toplom da nadođe. Za to vreme prosevamo brašno i pomešamo sa solju. Kad kvasac bude gotov, dodajemo...

Jednostavan francuski baget

Jednostavan francuski baget

11.07.2017

lagani sa hrskavom koricom i šupljinama unutra, kako i treba da izgleda pravi francuski baget. Testo je rađeno mikserom....

Osnovni francuski dresing

Osnovni francuski dresing

10.07.2017

Sve namirnice promešajte i stavite ih u teglicu u kojoj ćete ih sačuvati. Pre korišćenja dresinga, lagano promućkajte teglicu. Ovaj dresing možete koristiti za krompir, testeninu ili različite salate od povrća...

Mali francuski baget

Mali francuski baget

28.04.2018

U posudu sipajte toplu vodu i dodajte kvasac. Promešajte i ostavite tako oko 10 minuta da nadođe. Pomešajte sa brašnom i solju, promešajte i od njega dodajte u smesu sa vodom i kvascem. Mešajte drvenom kašikom i ostavite...

Francuski kroasani sa maslacem

Francuski kroasani sa maslacem

05.04.2017

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite pleh i prekrijte ga papirom za pečenje. Sve se priprema mikserom sa priključcima za testo. U posudu miksera sipajte brašno, suvi kvasac i so. Uključite na male obrtaje, kako...