Kulinarske tajne ukusne pite

Kulinarske tajne ukusne pite

0

Pita spada u mali broj kulinarskih iskušenja, kojima možemo odoleti. Iako se često spori odakle zapravo dolazi - da li iz Bugarske ili Grčke, ipak smo je prisvojili kao nacionalno jelo. Međutim, da se napravi...

1
Kulinarski saveti jedne italijanske babe

Kulinarski saveti jedne italijanske babe

20.03.2017

od 2 miliona pratilaca za svoje kuvanje. Danas ona deli s nama tri male tajne, koje je nasledila od babe i koje su joj pomogle tokom njene kulinarske karijere. Pogledajte galeriju gore i poslužite se ovim...

Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinča

Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinča

28.04.2017

iznenaditi i očarati. To je uglavnom zbog nekih grešaka koje se dešavaju pri kulinarskoj obradi ove zrnaste hrane. Da biste sačuvali energetsku vrednost, korisne materije, vitamine i minerale, dobar ukus pirinča, pri...

Mali kulinarski trikovi velikih domaćica

Mali kulinarski trikovi velikih domaćica

26.02.2017

Svaka dobra domaćica ima svoje male tajne i trikove koji je čine pravom čarobnicom u kuhinji. Uz razne trikove spremanje hrane ne mora biti samo rutinski posao, već strast. Evo i naših malih saveta. 1. Pečeno...

Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu

Kulinarski trikovi za ukusniju cveklu

31.03.2017

- Kad kupite cveklu, da biste je sačuvali svežu ne perite je i ne ljuštite, već je uvijte u mokru krpu i stavite u plastičnu kesu: - Cvekla će sačuvati zasićenu boju, ako je kuvate celu; - Pre kuvanja cvekle...

Kulinarski trikovi u spremanju luka

Kulinarski trikovi u spremanju luka

24.03.2017

- Lako i brzo ćete oljuštiti luk ako pre toga odstoji minut u toploj vodi; - Crni luk (slatka sorta luka) se koristi prvenstveno za salate. Pre nego što ga isečete, stavite ga u hladnu vodu da odstoji pet minuta i...

Kulinarski trikovi kod spremanja pasulja

Kulinarski trikovi kod spremanja pasulja

04.02.2018

Ako treba da klasifikujemo balkanska jela, sasvim je sigurno da će pasulj zauzeti jedno od prvih mesta. Gotovo i da ne postoji kuća na čijoj se trpezi ne nalazi pasulj, i to u najrazličitijim oblicima. Nezavisno od...

Kapuska - kulinarska magija sa kupusom

Kapuska - kulinarska magija sa kupusom

23.12.2017

Kupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu. Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu...

Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglof

Kulinarski trikovi za ukusan i mekan kuglof

11.07.2017

naravi neverovatan kuglof kući, pomoću nekoliko kulinarskih trikova, koji garantuju ukusan i mekan rezultat. Najvažniji uslov za dobar kuglof je korišćenje kvalitetnih namirnica i pravilna priprema. Brašno ne treba...

Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu

Kulinarski trikovi kako da napravite sočnu džigericu

06.03.2018

vinom. Možete dodati razno povrće poput luka, belog luka, šargarepe, paprike, itd. 7. Ako pržite džigericu nakon što ste je prethodno potopili u sveže mleko ili ste koristili neki drugi kulinarski trik...

Letnje kulinarske kombinacije koje obavezno treba probati

Letnje kulinarske kombinacije koje obavezno treba probati

21.06.2018

Leto je vreme aktivnog odmora, dobrih koktela i kulinarskih iskušenja. Sada je vreme da uživamo u sezonskom voću i povrću, jer je sada najukusnije i najsvežije. Vrući sunčevi zraci tokom ovih meseci nas teraju da...

Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukom

Kulinarski trikovi u pripremi jela sa belim lukom

23.03.2017

Beli luk daje specifičnu aromu i ukus raznim jelima, zato vam predlažemo nekoliko trikova za pripremu jela sa belim lukom: - Da ublažite miris starijeg belog luka, uklonite zelenu klicu koja se nalazi između...