Gurme kuhinja

Gurme kuhinja

0

zdravu hranu. Kada se govori o gurme kuhinji, pre svega se misli na kulinarsku umetnost u spremanju ukusne hrane i pića, kao i vrhunsku kuhinju. Ono što je karakteristično za ovu vrstu kuhinje jeste spremanje i...

1
Brioš – Brioshes iz moje kuhinje

Brioš – Brioshes iz moje kuhinje

06.07.2017

Radi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine. U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i...

Krufini iz moje kuhinje

Krufini iz moje kuhinje

13.12.2017

Rerna - 200 stepeni; Kalup za mafine sa 12 rupa; Mesi se rukom. U posudu se sipa topla voda i 1 kašičica šećera od ukupne količine i dodaje se kvasac. Ostavlja se da se aktivira oko 10 minuta. U posudu se proseje...

Božični Lincer keksići iz moje kuhinje

Božični Lincer keksići iz moje kuhinje

26.08.2017

Rerna - 170 stepeni; Pljosnati plehovi obloženi papirom za pečenje; Modle za sečenje figurica; Radila sam sa mikserom. U posudi se pomešaju brašno, cimet, so, bademovo brašno. U posudi miksera se umuti maslac sa...

Šefovi kuhinje otkrivaju tajne ukusne slanine

Šefovi kuhinje otkrivaju tajne ukusne slanine

28.02.2017

Ako ste i vi kao i većina koji smartaju da je slanina jedna od najvećih kulinarskih bogatstava, sigurno će vam se dopasti današnji članak i naučićete nekoliko trikova kako da je pripremate na različite načine. Ne treba...

Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimo

Dijetalna kuhinja: Koja mesa odgovaraju i kako da ih pripremimo

26.02.2017

, tako i u dijetalnoj kuhinji treba izbegavati brzo razmrzavanje. U pripremu mesa spada i otklanjanje kostiju i skidanje žilica. Meso se tuca čekićem, da bi bilo mekše. Kuvanje mesa obavlja se na 2 načina: - Prvi...

Pileća supa iz moje kuhinje

Pileća supa iz moje kuhinje

08.09.2017

Pileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka. Preliva se sa malo...

Milibrot kiflice iz moje kuhinje

Milibrot kiflice iz moje kuhinje

22.01.2018

Rerna - 160-170 stepeni Ravan pleh, obložen papirom za pečenje. Radite mikserom! POČETAK: Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica...

Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinje

Šekerpare - ukusan kolač iz turske kuhinje

07.06.2017

Skuvajte sirup za kolač. Treba da se ohladi dok vi pravite testo. U činiji umutite maslac i šećer. Dodajte jaja, ali odvojite 1 žumance za premazivanje kolača. Dodajte griz zajedno sa vanilin šećerom i praškom za...

Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinji

Jednostavni trikovi za uštedu u kuhinji

15.06.2017

Mesto sa najviše električnih uređaja je upravo kuhinja. U njoj svaka domaćica pokazuje svoje kulinarsko umeće, ali se retko zapita kako da uštedi električnu energiju, pomoću nekoliko trikova. Posude po meri...

Sedam stvari za bacanje iz kuhinje

Sedam stvari za bacanje iz kuhinje

31.03.2017

U kuhinji ima mnogo toga što sadrži bakterije. Dobro je znati nakon koliko vremena određena namirnica ili kuhinjski predmet treba da se bace. Loše je da se hrana baca, ali ponekad to mora da se uradi da biste se...

Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)

Knedle sa hlebom za kebap (specijalitet iz turske kuhinje)

19.04.2018

U posudu nalijte ulje i narendajte u njega na krupno rende očišćenu glavicu luka. Dodajte jaja, sveže mleko i promešajte. Izdrobite suvi hleb na male parčiće i dodajte ga u smesu. Posolite po ukusu i dodajte brašno...