Kalijum sorbat - priroda i štetne posledice

Kalijum sorbat - priroda i štetne posledice

0

E202 je da spreči buduću fermentaciju napitka. Kada se dodaje u turšije, a naročito u kiseli kupus, cilj konzervansa je da "preseče" turšiju. Generalno rečeno, kalijum sorbat uspeva da produži rok upotrebe...

1
Mleveno meso - bugarska kajma

Mleveno meso - bugarska kajma

27.06.2017

većini slučajeva maskiraju nekvalitetno i polu propalo meso. Gotovo mleveno meso često je pomešano sa solju koja deluje kao konzervans. To je najbolje, ali u većinu mlevenog mesa se dodaju konzervansi. Tato uvek meljite...

Kako se pucaju kokice u mikrotalasnoj peći?

Kako se pucaju kokice u mikrotalasnoj peći?

11.04.2017

. Dovoljno je da ih stavite u mikrotalasnu peć, da je uključite i sačekate 2-4 minuta. Ali postoji varijanta da sami pripremite domaće kokice, sa prirodnim maslacem i bez veštačkih aroma i konzervansa. Dovoljno je da...

Slatko za dijabetičare

Slatko za dijabetičare

20.03.2017

Očistite voće koje ste odabrali ili miks od sve tri vrste. Nasecite ih na male parčiće i sipajte u duboku šerpu. Odozgo sipajte konzervans i dospite vodu. Stavite na vatru da se kuva, mešajući s vremena na vreme...

Od čega se pravi pivo?

Od čega se pravi pivo?

05.05.2017

. Dobijena smesa fermentira pomoću fermentiranog kvasca (kvasnih gljivica), dodaje se hmelji, koji daje ukus piću i deluje kao prirodni konzervans. Sve veću popularnost poslednjih godina stiču kraft piva, piva sa voćnom aromom i piva bez glutena....

Šta je u stvari kornfleks?

Šta je u stvari kornfleks?

14.01.2018

različiti preparati za poboljšanje ukusa, konzervansi, stabilizatori, a te materije i nisu baš dobre za zdravlje. Kornfleks se najčešće koristi za doručak, ali se istini za volju, koristi i kod pripremanja različitih...

Da li su žele bombone štetne?

Da li su žele bombone štetne?

13.11.2017

, pripremaju se od želatina, ali kako bi dobile izuzetno privlačan izgled, prolaze kroz niz hemijskih procesa, gde im se dodaju različiti konzervansi, zaslađivači i veštačke boje. U njima nema pravih vitamina i minerala i zato...

Štetan doručak koji smatramo korisnim

Štetan doručak koji smatramo korisnim

02.03.2017

sadrže mnogo šećera i ugljenih hidrata. Skoro da nisu nisu bogati proteinima. Osim toga u njima ima dodate biljne masnoće, konzervansa, veštačkih boja i aroma;/page page4. Palačinke, mekike i krofne Izuzetno je...

Prvi koraci ka zdravijem kuvanju

Prvi koraci ka zdravijem kuvanju

24.02.2017

riziku konzumacije prerađevina. One su, osim što se spremaju sa više masti, šećera, natrijuma i gomile konzervansa, izuzetno nezdrave i opasne za zdravlje. U vašim receptima koritite više povrća, a za dezert...

Čili

Čili

15.08.2017

čili soseva koji se mogu naći u prodavnicama često u sebi pordazumeva razne pojačivače ukusa i konzervanse. Kod nas, na primer, postoji poznata marka koja u ponudi ima i čili sos, a njegov sadržaj je sledeći...

Najopasnije namirnice koje se kriju u zdravoj hrani

Najopasnije namirnice koje se kriju u zdravoj hrani

14.02.2017

proizvodi sadrže veštačke boje i konzervanse. Jaja se takođe ubrajaju u rizične namirnice – salmonela je prisutna u digestivnom traktu životinja i u ljudsko telo dolazi putem nedovoljne termičke obrade. Verovanje da...

Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće

Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće

27.06.2017

štetne bakterije. Ima antibakterijsko dejstvo i zbog toga se koristi i kao konzervans. Jabukovo sirće, takođe, može pomoći u lečenju ušnih infekcija i glivica na noktima. Smatra se da su ga drevni Grci koristili...