Kako se pucaju kokice u mikrotalasnoj peći?

Kako se pucaju kokice u mikrotalasnoj peći?

0

. Dovoljno je da ih stavite u mikrotalasnu peć, da je uključite i sačekate 2-4 minuta. Ali postoji varijanta da sami pripremite domaće kokice, sa prirodnim maslacem i bez veštačkih aroma i konzervansa. Dovoljno je da...

1

konservansi

Slatko za dijabetičare

Slatko za dijabetičare

20.03.2017 

Očistite voće koje ste odabrali ili miks od sve tri vrste. Nasecite ih na male parčiće i sipajte u duboku šerpu. Odozgo sipajte konzervans i dospite vodu. Stavite na vatru da se kuva, mešajući s vremena na vreme...

Kako da spremimo dijetetsko meso?

Kako da spremimo dijetetsko meso?

25.03.2017 

zaboravite na njih, ako ne želite da imate problema sa težinom. Osim što imaju prekomeran sadržaj soli za kuvanje i svakakve druge konzervanse, često sadrže i dosta masnoća; - Izbegavajte dimljenje mesa. Neosporno ona su jedan od najvećih delikatesa na trpezi, ali istovremeno većina ih je previše kalorična....

Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovima

Kako napraviti vinsko sirće u kućnim uslovima

09.05.2017 

konzervansa. Domaće sirće se koristi za pravljenje različitih vrsta turšija. Kako biste pripremili vinsko sirće, treba vam tri litra crnog ili belog vina, osam litara ključale vode, osamsto grama šećera, deset...

Pravljenje domaćeg jabukovog sirćeta

Pravljenje domaćeg jabukovog sirćeta

25.02.2017 

Domaće jabukovo sirće je prirodni proizvod koji se lako pravi, a pritom ima neverovatna lekovita i hranljiva svojstva. Može se koristiti za salate i razna jela, a može poslužiti i kao konzervans za turšiju...

Od čega se pravi pivo?

Od čega se pravi pivo?

05.05.2017 

. Dobijena smesa fermentira pomoću fermentiranog kvasca (kvasnih gljivica), dodaje se hmelji, koji daje ukus piću i deluje kao prirodni konzervans. Sve veću popularnost poslednjih godina stiču kraft piva, piva sa voćnom aromom i piva bez glutena....

Pet lakih načina da snizite krvni pritisak

Pet lakih načina da snizite krvni pritisak

25.03.2017 

možete sami kontrolisati sadržaj natrijuma. Sokovi iz prodavnice mogu sadržati veće količine šećera i konzervanse. Ako imate i sokovnik, možete praviti neverovatne vegetarijanske sokove. Pored paradajza, možete...

Integralni hleb

Integralni hleb

24.05.2017 

Integralni hleb je jedna od najvrednijih namirnica, ako je napravljen od kvalitetnih sastojaka i ne sadrži suvišne sastojke kao što su to stabilizatori, pojačivači ukusa i arome i konzervansi. U suštini, integralni...

Javorov Sirup

Javorov Sirup

22.05.2017 

na kraju se tek dobija pravi javorov sirup, ali za samo isparavanje je potrebno dosta vremena. Važno je spomenuti da se u ovaj sirup ne dodaje nikakav šećer, konzervansi, boje ili arome. Prosečno se od 40 l...

Taurin

Taurin

08.03.2017 

, a često se u njegovom sastavu otkrivaju želatin (kapsula) i stearinska kiselina. Ovi dodaci ne sadrže šećer, so, skrob, kvasac, pšenicu, gluten, kukuruz, belance, rakove i konzervanse. Korisna dejstva...

Ruzmarin

Ruzmarin

12.04.2017 

i Grčka. Ruzmarin je začin, od koga se koriste listovi. Hemijski sasrav ruzmarina sadrži do 2% eteričnih ulja, estre, smole i drugo. Prema istraživanjima ruzmarin može da se koristi kao konzervans i kao dodatak za neke...

Štetan doručak koji smatramo korisnim

Štetan doručak koji smatramo korisnim

02.03.2017 

sadrže mnogo šećera i ugljenih hidrata. Skoro da nisu nisu bogati proteinima. Osim toga u njima ima dodate biljne masnoće, konzervansa, veštačkih boja i aroma;/page page4. Palačinke, mekike i krofne Izuzetno je...

Prvi koraci ka zdravijem kuvanju

Prvi koraci ka zdravijem kuvanju

24.02.2017 

riziku konzumacije prerađevina. One su, osim što se spremaju sa više masti, šećera, natrijuma i gomile konzervansa, izuzetno nezdrave i opasne za zdravlje. U vašim receptima koritite više povrća, a za dezert...

Najopasnije namirnice koje se kriju u zdravoj hrani

Najopasnije namirnice koje se kriju u zdravoj hrani

14.02.2017 

proizvodi sadrže veštačke boje i konzervanse. Jaja se takođe ubrajaju u rizične namirnice – salmonela je prisutna u digestivnom traktu životinja i u ljudsko telo dolazi putem nedovoljne termičke obrade. Verovanje da...

Kajsije

Kajsije

21.06.2017 

astronauta NASE. Štetnost kajsija Sušene kajsije koje se proizvode za prodaju, su mogu biti tretirane sumpor-dioksidom. One se tretiraju sumporom da se produži njihov rok trajanja, jer je sumpor jedna vrsta konzervansa koji...

Limuntus

Limuntus

25.05.2017 

. Vinska kiselina se koristi i kao vrsta konzervansa za pravljenje slatka, marmelade i džema. Obično se dodaje već gotovom, kuvanom slatku, 1 - 2 minuta pre nego što se skloni sa vatre i da se rasporedi u tegle...