Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarske tajne kod obrade kestenaEvo nekoliko kulinarskih tajni za jednostavnu obradu kestena:
Da bi se olakšao postupak, kesten se kuva oko 3 minuta u nekoj biljnoj masnoći. Ljušti se pre potpunog hlađenja....
28. okt.
Saveti pametne domaćice za lakšu obradu ribeDa li mrzite trenutak kada vam se suprug vrati sa bogatim ulovom ribe, a vi ne možete da se radujete sa njim u tom srećnom danu, zato što znate šta vas posle čeka. Evo nekoliko fora, koji će olakšati prethodnu pripremu ribe...
09. mart
Popareni svinjski obraziSvinjske obraze stavite u salamuru od 2 litre vode i 300 g soli. Ostavite da odstoji dva dana na hladnom mestu.
Kisele se dva sata. Nakon toga poparite u rasolu oko 15 minuta....
02. sep.
Mekani teleći obrazi1. Očistite meso od žilica i masnoće po površini, utrljajte ga biberom i uvaljajte ga u malo brašna, pa istresite višak. Na jakoj vatri ga propržite samo da napravi koricu i da zatvori sokove unutra. Izvadite meso i umotajte...
31. okt.
Svinjski obrazi na roštiljuSvinjske obraze isecite na tanke kriške jednake veličine. Pospite solju, biberom, kuminom i nekoliko sitno iseckanih pera mladog luka, ostavite na jedan sat na hladnom mestu....
05. jul
Slani rolat od svinjskih obrazaNapomena:
Ja ne dodajemo so u recept zato što u njemu ima pršuta, koja prilikom termičke obrade postaje slanija i nije potrebno dodatno da solim.
Prijatno!...
01. jun
Obrazi od oslića u sosuPrvo, kako biste obezbedili obraze od oslića, nije neophodno da kupite kilograme ili desetine kilograma ove bele ribe sa glavama (mada ih je kod nas prosto nemoguće naći) i da izvadite obraze....
07. april
Marinirani svinjski obrazi na roštiljuIzvadite i servirajte marinirane svinjske obraze na roštilju tople u odgovarajućem tanjiru....
22. jul
Svinjski obrazi sa pivom i krompiromPojačajte vatru do maksimuma i kratko pecite svinjske obraze, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Izvadite i njih, pospite sveže sa mlevenim biberom i uvijte u aluminijumsku foliju.
4....
22. april
Svinjski obrazi u sosu od vinaServirajte meso, preliveno ukusnim sosom i ukrasite krompirom po želji:
Ova vrsta svinjskog mesa se topi u ustima i neverovatnog je ukusa, volim obraze više od bilo kog dela svinjskog mesa....
05. mart
Teleći obrazi sa vinskim sosom i šargarepamaTeleći obrazi su jedno od najukusnijih i najkrhkijih mesa, koje lično određujem kao delikates.
2....
08. jun
Svinjski obrazi sa povrćem u glinenoj posudiOčistite i utrljajte biber na svinjske obraze. Zatvorite ih prženjem na jakoj vatri u lagano nauljenom tiganju do zlatne boje.
Sklonite obraze iz tiganja i u njega sipajte preostalu masnoću....
01. sep.
Krti svinjski obrazi sa pireom od šargarepeObraze servirajte tople, prelivene pireom.
Prijatno!...
01. mart
Šta su svinjski obrazi?Svinjski obrazi se sastoje od naizmeničnih slojeva mesa i masti. Obrazi su prilično nežan i sočan proizvod.
Kako kuvati svinjske obraze
Pošto su svinjski obrazi veoma masni, dinstanje ili kuvanje traje dugo....
08. avgust
Teleći obrazi sa pirinčem, prazilukom i majčinom dušicomNa prvom mestu, teleći obrazi treba da se očiste od žilica i opni, osim ukoliko nismo kupili već očišćene....
27. jun
Kuvano ili sirovo povrće - koje je korisnije?Termička obrada povrća
Veruje se da ako se podvrgne toplotnoj obradi, povrće gubi niz svojih lekovitih svojstava. Ali ovo mišljenje nije sasvim tačno, ili bar ne važi za svo povrće....
30. maj
Da li su orasi alergen?Imaju jaku senzibilizirajuću aktivnost, koja postaje sve veća tokom obrade....
07. okt.
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaSveže ubrane pečurke traba odmah da se obrade - treba da ih očistite, obradite i pojedete kako biste mogli u potpunosti da uživate u njihovom savršenom ukusu....
03. okt.
Pet namirnica koje ne treba da jedete siroveTačno je da voće i povrće gubi mnogo korisnih sastojaka prilikom termičke obrade. Međutim, postoje namirnice koje obavezno treba da prođu kroz termičku obradu pre konzumiranja....
21. okt.
Tajna ukusnih škampaTigrovi škampi na primer iziskuju malo više vremena za obradu;
8. Takođe, škampi mogu da se dinstaju, da se prže i čak da se peku, poređaju na roštilj. Zapamtite samo da oni ne iziskuju dugotrajnu termičku obradu....
06. januar
Nekoliko fora i trikova za meso- Prerađevine od mesa, koje ćete peći, posolite neposredno pre termičke obrate....
09. nov.
Kako da zapržimo jela?Zapržavanje je jedan od načina koji nalazi najširu upotrebu u kulinarskoj obradi proizvoda....
05. maj
Kako da očistimo šaranaŠaran, kao i svaka druga riba iziskuje prethodnu obradu pre bilo kakve kulinarske obrade. Ona se sastoji iz čišćenja, vađenja unutrašnjosti i sečenja....
11. jun
Učinite kuvanje zdravijim pomoću ovih mudrih savetaPreterano dugačka termička obrada povrća bukvalno cedi vitamine iz njih....
13. april