Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Kulinarske tajne kod obrade kestenaKulinarske tajne kod obrade kestena
28. okt.
Evo nekoliko kulinarskih tajni za jednostavnu obradu kestena: Da bi se olakšao postupak, kesten se kuva oko 3 minuta u nekoj biljnoj masnoći. Ljušti se pre potpunog hlađenja....
Saveti pametne domaćice za lakšu obradu ribeSaveti pametne domaćice za lakšu obradu ribe
09. mart
Da li mrzite trenutak kada vam se suprug vrati sa bogatim ulovom ribe, a vi ne možete da se radujete sa njim u tom srećnom danu, zato što znate šta vas posle čeka. Evo nekoliko fora, koji će olakšati prethodnu pripremu ribe...
Popareni svinjski obraziPopareni svinjski obrazi
02. sep.
Svinjske obraze stavite u salamuru od 2 litre vode i 300 g soli. Ostavite da odstoji dva dana na hladnom mestu. Kisele se dva sata. Nakon toga poparite u rasolu oko 15 minuta....
Prženi svinjski obraziPrženi svinjski obrazi
27. okt.
Servirajte pržene svinjske obraze kao ukusno pivsko meze....
Mekani teleći obraziMekani teleći obrazi
31. okt.
1. Očistite meso od žilica i masnoće po površini, utrljajte ga biberom i uvaljajte ga u malo brašna, pa istresite višak. Na jakoj vatri ga propržite samo da napravi koricu i da zatvori sokove unutra. Izvadite meso i umotajte...
Svinjski obrazi na roštiljuSvinjski obrazi na roštilju
05. jul
Svinjske obraze isecite na tanke kriške jednake veličine. Pospite solju, biberom, kuminom i nekoliko sitno iseckanih pera mladog luka, ostavite na jedan sat na hladnom mestu....
Slani rolat od svinjskih obrazaSlani rolat od svinjskih obraza
01. jun
Napomena: Ja ne dodajemo so u recept zato što u njemu ima pršuta, koja prilikom termičke obrade postaje slanija i nije potrebno dodatno da solim. Prijatno!...
Obrazi od oslića u sosuObrazi od oslića u sosu
07. april
Prvo, kako biste obezbedili obraze od oslića, nije neophodno da kupite kilograme ili desetine kilograma ove bele ribe sa glavama (mada ih je kod nas prosto nemoguće naći) i da izvadite obraze....
Marinirani svinjski obrazi na roštiljuMarinirani svinjski obrazi na roštilju
22. jul
Izvadite i servirajte marinirane svinjske obraze na roštilju tople u odgovarajućem tanjiru....
Svinjski obrazi sa pivom i krompiromSvinjski obrazi sa pivom i krompirom
22. april
Pojačajte vatru do maksimuma i kratko pecite svinjske obraze, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Izvadite i njih, pospite sveže sa mlevenim biberom i uvijte u aluminijumsku foliju. 4....
Svinjski obrazi u sosu od vinaSvinjski obrazi u sosu od vina
05. mart
Servirajte meso, preliveno ukusnim sosom i ukrasite krompirom po želji: Ova vrsta svinjskog mesa se topi u ustima i neverovatnog je ukusa, volim obraze više od bilo kog dela svinjskog mesa....
Teleći obrazi sa vinskim sosom i šargarepamaTeleći obrazi sa vinskim sosom i šargarepama
08. jun
Teleći obrazi su jedno od najukusnijih i najkrhkijih mesa, koje lično određujem kao delikates. 2....
Svinjski obrazi sa povrćem u glinenoj posudiSvinjski obrazi sa povrćem u glinenoj posudi
01. sep.
Očistite i utrljajte biber na svinjske obraze. Zatvorite ih prženjem na jakoj vatri u lagano nauljenom tiganju do zlatne boje. Sklonite obraze iz tiganja i u njega sipajte preostalu masnoću....
Krti svinjski obrazi sa pireom od šargarepeKrti svinjski obrazi sa pireom od šargarepe
01. mart
Obraze servirajte tople, prelivene pireom. Prijatno!...
Šta su svinjski obrazi?Šta su svinjski obrazi?
08. avgust
Svinjski obrazi se sastoje od naizmeničnih slojeva mesa i masti. Obrazi su prilično nežan i sočan proizvod. Kako kuvati svinjske obraze Pošto su svinjski obrazi veoma masni, dinstanje ili kuvanje traje dugo....
Teleći obrazi sa pirinčem, prazilukom i majčinom dušicomTeleći obrazi sa pirinčem, prazilukom i majčinom dušicom
27. jun
Na prvom mestu, teleći obrazi treba da se očiste od žilica i opni, osim ukoliko nismo kupili već očišćene....
Kuvano ili sirovo povrće - koje je korisnije?Kuvano ili sirovo povrće - koje je korisnije?
30. maj
Termička obrada povrća Veruje se da ako se podvrgne toplotnoj obradi, povrće gubi niz svojih lekovitih svojstava. Ali ovo mišljenje nije sasvim tačno, ili bar ne važi za svo povrće....
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Imaju jaku senzibilizirajuću aktivnost, koja postaje sve veća tokom obrade....
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaMale tajne prilikom kuvanja pečuraka
03. okt.
Sveže ubrane pečurke traba odmah da se obrade - treba da ih očistite, obradite i pojedete kako biste mogli u potpunosti da uživate u njihovom savršenom ukusu....
Pet namirnica koje ne treba da jedete sirovePet namirnica koje ne treba da jedete sirove
21. okt.
Tačno je da voće i povrće gubi mnogo korisnih sastojaka prilikom termičke obrade. Međutim, postoje namirnice koje obavezno treba da prođu kroz termičku obradu pre konzumiranja....
Tajna ukusnih škampaTajna ukusnih škampa
06. januar
Tigrovi škampi na primer iziskuju malo više vremena za obradu; 8. Takođe, škampi mogu da se dinstaju, da se prže i čak da se peku, poređaju na roštilj. Zapamtite samo da oni ne iziskuju dugotrajnu termičku obradu....
Nekoliko fora i trikova za mesoNekoliko fora i trikova za meso
09. nov.
- Prerađevine od mesa, koje ćete peći, posolite neposredno pre termičke obrate....
Kako da zapržimo jela?Kako da zapržimo jela?
05. maj
Zapržavanje je jedan od načina koji nalazi najširu upotrebu u kulinarskoj obradi proizvoda....
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
11. jun
Šaran, kao i svaka druga riba iziskuje prethodnu obradu pre bilo kakve kulinarske obrade. Ona se sastoji iz čišćenja, vađenja unutrašnjosti i sečenja....
Učinite kuvanje zdravijim pomoću ovih mudrih savetaUčinite kuvanje zdravijim pomoću ovih mudrih saveta
13. april
Preterano dugačka termička obrada povrća bukvalno cedi vitamine iz njih....