Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Omiljeno TrilećeOmiljeno Trileće
26. mart
Odvojite belanca od žumanaca u dve posude. Umutite belanca miskerom uz postepeno dodavanje šećera i vanile. Mutite ih dok ne dobijete čvrst sneg i tada dodajte jedno po jedno žumance. Produžite da mutite dok ne dobijete...
Omiljeno katino mezeOmiljeno katino meze
24. feb.
Omiljeno katino meze se servira posuto sitno naseckanim peršunom. Neka vam je slatko!...
Omiljeni deserti ItalijanaOmiljeni deserti Italijana
06. nov.
Italijanska kuhinja je nesumnjivo jedna od najprimamljivijih na svetu. Uglavnom se povezuje sa velikom raznovrsnošću pasta i pica, jela od ribe i morskih plodova i različitih vrsta rižota. Nije nepoznata ni činjenica da...
Omiljene palačinkeOmiljene palačinke
01. sep.
2
Prvo umutimo jaja sa šećerom. Najbolje mikserom, ali možete i ručno. U umućene sastojke dodajte vodu, promešajte i malo po malo dodajte i brašno da se ne stvore grudvice. Na kraju dodajte mleko i so i ponovo sve promešajte...
Omiljene katmeOmiljene katme
29. avgust
Kombinujte i jedite katme sa omiljenim slatkom. Po želji, za više komada udvostručite smesu ;)...
Omiljene orasniceOmiljene orasnice
11. mart
Orahe sameljite, ali ne mnogo sitno. U njih dodajte šećer i brašno. Dobro promešajte da se suvi sastojci pomešaju. Dodajte jaja i mešajte kašikom dok ne dobijete gustu i lepljivu smesu. U pleh iz rerne stavite papir za...
Omiljeni pestoOmiljeni pesto
16. okt.
Preporučujem vam da stavite malo maslinovog ulja odozgo, tako da se omiljeni pesto neće brzo pokvariti. Nek vam je ukusno!...
Omiljeni krompirićiOmiljeni krompirići
12. dec.
Poslužite ukusne i omiljene krompiriće dok su topli. Veoma su dobri kada se posluže uz sos Ajoli ili kao prilog uz pečena mesa, šnicle ili ribu. Probajte i vi omiljene krompiriće. Prijatno!...
Omiljeni medenjaciOmiljeni medenjaci
26. dec.
Promešajte šećer sa jajima. Nakon toga se postepeno didaju i ostali sastojci - ulje, ciemt i med. Brašno se proseje zajedno sa sodom. Nakon toga postepeno se dodaje brašno u jaja. Meša se neprestano kašiko. Nakon toga...
Omiljeni namazOmiljeni namaz
16. januar
1
Servirajte ukusni omiljeni namaz sa prepečenim kriškama, krekerima ili čipsom i grickalicama po vašem izboru. Prijatno!...
Omiljeni TaratorOmiljeni Tarator
13. dec.
Za ljubitelje taratora ogulimo krastavce, nakon toga ih sečemo na male kockice. Izmešamo mleko i sipamo u krastavac. Mešamo i sipamo vodu, nakon toga ponovo mešamo. Stavlja se ulje, mirođija i limunov sok. Izmešate...
Omiljena musakaOmiljena musaka
15. dec.
Oljuštimo i isečemo krompir na kockice. Luk sitno iselemo i izrendamo paradajz prethodno. U pleh stavljamo malo ulja i kad se ugreje dodajemo luk. Pržimo dok ne počne da dobija providnu boju i dodajemo mleveno meso. Pržimo...
Omiljena jela sa tikvicamaOmiljena jela sa tikvicama
08. mart
Pohovane tikvice Pohovane tikvice je omiljeno jelo i mladih i starih. Pripremaju se od isečenih tikvica koje se nakon što se ocede prže na masnoći....
Omiljeno lisnato pecivo sa džemomOmiljeno lisnato pecivo sa džemom
06. sep.
Pecite svoje omiljeno lisnato pecivo sa džemom 10-15 minuta....
Omiljeni krem bruleOmiljeni krem brule
29. dec.
Žumanca sa šećerom i vanilom se umute da smesa pobeli. Pavlaka se zagreva, ali ne da provri, i u tankom mlazu se dodaje uz neprestano mešanje u smesu sa žumancima. Umuti se u homogenu smesu. Naliva se u posudice za...
Moj omiljeni čizkejkMoj omiljeni čizkejk
16. feb.
Keks i maslac stavite zajedno u blender da se dobro samelju. U slučaju da nemate blender, keks možete izmrviti, maslac istopiti, pa ih zajedno dobro promešati dok ne dobijete smesu nalik biskvitu. Iseckajte lešnike na...
Omiljena lazanja BolonjezeOmiljena lazanja Bolonjeze
21. sep.
Mleveno meso razmesite u vodi, dok se ne naprave mrvice. Luk očistite i izrendajte. Šargarepu operite, ogulite i takođe narendajte. U šerpu sipajte ulje i ostavite da se zagreje. Kada se zagreje, dodajte luk u šerpu i šargarepu...
Omiljena mekana pitaOmiljena mekana pita
22. maj
Umutimo 4 jaja sa 200 g kiselog mleka, u njega dodajemo mrvljeni sir, ulje, 400 ml gazirane vode. U namazan pleh ređamo 2 reda kora, iskidanih. Nakon toga sipamo jednu kutlaču smese, pa ponovo dva reda iseckanih kora -...
Omiljene burek paprikeOmiljene burek paprike
14. mart
Paprike ispecite i oljuštite, pomešajte sir i jaja i napunite paprike. Za pohovanje: pomešajte brašno, jaja i pivo, dodajte so po ukusu. Paprike prvo potopite u brašno i nakon toga u smes za pohovanje, pržite i ocedite...
Omiljene pržene ćufticeOmiljene pržene ćuftice
11. okt.
U kiselom mleku razmutimo sodu, u pleh ili odgovarajuću posudu stavljamo mleveno meso, u njega dodajemo luk, sodu sa kiselim mlekom i sve začine po ukusu. Dodaju se i prezle i sve se pomeša dok se ne dobije homogena smesa...
Moja omiljena musakaMoja omiljena musaka
24. april
Po želji moju omiljenu musaku možete servirati sa kiselim mlekom i ljutim paprikama....
Omiljena ukusna bundevaraOmiljena ukusna bundevara
05. nov.
Omiljena ukusna bundevara je gotova....
Omiljeni punjeni patližanOmiljeni punjeni patližan
19. jun
Nek vam je ukusno uz omiljeni punjeni patlidžan!...
Omiljeni čokoladni keksićiOmiljeni čokoladni keksići
05. jun
U dublju posudu staviti omekšali margarin sobne temperature, dodati šećer, vanilin šećer i umutiti mikserom. Dodati jaja, med i izmiksati. Zatim umešati so, brašno, prašak za pecivo i izmešati špatulom. Dodati čokoladne...
Omiljena domaća baklavaOmiljena domaća baklava
20. jul
Spremanje: Prvo napravite šećerni sirup stavljajući u šerpu vodu i šećer. Ostavite na ringli da vri na srednjoj temperaturi dok se ne dobije gust sirup. Nakon što je gotov, ostavite ga da se ohladi. Istopite maslac...