Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Omiljeno TrilećeOdvojite belanca od žumanaca u dve posude.
Umutite belanca miskerom uz postepeno dodavanje šećera i vanile. Mutite ih dok ne dobijete čvrst sneg i tada dodajte jedno po jedno žumance. Produžite da mutite dok ne dobijete...
26. mart
Omiljeno katino mezeOmiljeno katino meze se servira posuto sitno naseckanim peršunom. Neka vam je slatko!...
24. feb.
Omiljeni deserti ItalijanaItalijanska kuhinja je nesumnjivo jedna od najprimamljivijih na svetu. Uglavnom se povezuje sa velikom raznovrsnošću pasta i pica, jela od ribe i morskih plodova i različitih vrsta rižota. Nije nepoznata ni činjenica da...
06. nov.
Omiljene palačinkePrvo umutimo jaja sa šećerom. Najbolje mikserom, ali možete i ručno.
U umućene sastojke dodajte vodu, promešajte i malo po malo dodajte i brašno da se ne stvore grudvice.
Na kraju dodajte mleko i so i ponovo sve promešajte...
01. sep.
2
Omiljene katmeKombinujte i jedite katme sa omiljenim slatkom. Po želji, za više komada udvostručite smesu ;)...
29. avgust
Omiljene orasniceOrahe sameljite, ali ne mnogo sitno. U njih dodajte šećer i brašno. Dobro promešajte da se suvi sastojci pomešaju.
Dodajte jaja i mešajte kašikom dok ne dobijete gustu i lepljivu smesu. U pleh iz rerne stavite papir za...
11. mart
Omiljeni pestoPreporučujem vam da stavite malo maslinovog ulja odozgo, tako da se omiljeni pesto neće brzo pokvariti.
Nek vam je ukusno!...
16. okt.
Omiljeni krompirićiPoslužite ukusne i omiljene krompiriće dok su topli.
Veoma su dobri kada se posluže uz sos Ajoli ili kao prilog uz pečena mesa, šnicle ili ribu.
Probajte i vi omiljene krompiriće.
Prijatno!...
12. dec.
Omiljeni medenjaciPromešajte šećer sa jajima. Nakon toga se postepeno didaju i ostali sastojci - ulje, ciemt i med.
Brašno se proseje zajedno sa sodom. Nakon toga postepeno se dodaje brašno u jaja.
Meša se neprestano kašiko. Nakon toga...
26. dec.
Omiljeni namazServirajte ukusni omiljeni namaz sa prepečenim kriškama, krekerima ili čipsom i grickalicama po vašem izboru.
Prijatno!...
16. januar
1
Omiljeni TaratorZa ljubitelje taratora ogulimo krastavce, nakon toga ih sečemo na male kockice.
Izmešamo mleko i sipamo u krastavac. Mešamo i sipamo vodu, nakon toga ponovo mešamo.
Stavlja se ulje, mirođija i limunov sok. Izmešate...
13. dec.
Omiljena musakaOljuštimo i isečemo krompir na kockice. Luk sitno iselemo i izrendamo paradajz prethodno.
U pleh stavljamo malo ulja i kad se ugreje dodajemo luk. Pržimo dok ne počne da dobija providnu boju i dodajemo mleveno meso. Pržimo...
15. dec.
Omiljena jela sa tikvicamaPohovane tikvice
Pohovane tikvice je omiljeno jelo i mladih i starih. Pripremaju se od isečenih tikvica koje se nakon što se ocede prže na masnoći....
08. mart
Omiljeno lisnato pecivo sa džemomPecite svoje omiljeno lisnato pecivo sa džemom 10-15 minuta....
06. sep.
Omiljeni krem bruleŽumanca sa šećerom i vanilom se umute da smesa pobeli.
Pavlaka se zagreva, ali ne da provri, i u tankom mlazu se dodaje uz neprestano mešanje u smesu sa žumancima. Umuti se u homogenu smesu.
Naliva se u posudice za...
29. dec.
Moj omiljeni čizkejkKeks i maslac stavite zajedno u blender da se dobro samelju. U slučaju da nemate blender, keks možete izmrviti, maslac istopiti, pa ih zajedno dobro promešati dok ne dobijete smesu nalik biskvitu.
Iseckajte lešnike na...
16. feb.
Omiljena lazanja BolonjezeMleveno meso razmesite u vodi, dok se ne naprave mrvice. Luk očistite i izrendajte. Šargarepu operite, ogulite i takođe narendajte. U šerpu sipajte ulje i ostavite da se zagreje. Kada se zagreje, dodajte luk u šerpu i šargarepu...
21. sep.
Omiljena mekana pitaUmutimo 4 jaja sa 200 g kiselog mleka, u njega dodajemo mrvljeni sir, ulje, 400 ml gazirane vode.
U namazan pleh ređamo 2 reda kora, iskidanih. Nakon toga sipamo jednu kutlaču smese, pa ponovo dva reda iseckanih kora -...
22. maj
Omiljene burek paprikePaprike ispecite i oljuštite, pomešajte sir i jaja i napunite paprike.
Za pohovanje: pomešajte brašno, jaja i pivo, dodajte so po ukusu.
Paprike prvo potopite u brašno i nakon toga u smes za pohovanje, pržite i ocedite...
14. mart
Omiljene pržene ćufticeU kiselom mleku razmutimo sodu, u pleh ili odgovarajuću posudu stavljamo mleveno meso, u njega dodajemo luk, sodu sa kiselim mlekom i sve začine po ukusu.
Dodaju se i prezle i sve se pomeša dok se ne dobije homogena smesa...
11. okt.
Moja omiljena musakaPo želji moju omiljenu musaku možete servirati sa kiselim mlekom i ljutim paprikama....
24. april
Omiljeni čokoladni keksićiU dublju posudu staviti omekšali margarin sobne temperature, dodati šećer, vanilin šećer i umutiti mikserom.
Dodati jaja, med i izmiksati. Zatim umešati so, brašno, prašak za pecivo i izmešati špatulom.
Dodati čokoladne...
05. jun
Omiljena domaća baklavaSpremanje:
Prvo napravite šećerni sirup stavljajući u šerpu vodu i šećer.
Ostavite na ringli da vri na srednjoj temperaturi dok se ne dobije gust sirup.
Nakon što je gotov, ostavite ga da se ohladi. Istopite maslac...
20. jul