Divlji Jam
Povrće

Divlji Jam

Divlji jam je divlja biljka koja se sreće pretežno u Severnoj Americi. Divlji jam se koristi kao lek najmanje 2000 godina u Japanu, Kini i jugoistočnoj Aziji. Koristi od divljeg jama.

1

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća. Egzotično i tropsko povrće.
Povrće - Meksički KrastavacPovrće

Meksički Krastavac

28.09.2017

Prema stručnjacima, meksički krastavac čuva od nekih oboljenja raka. U isto vreme grickanje meksičkog krastavca jača imuni sistem. Osim toga, meksički krastavac brine o zdravlju i lepoti kože.

Povrće - Mladi LukPovrće

Mladi Luk

25.09.2017

Mladi luk je veoma dobro poznat, a zahvaljujući lakšem ukusu ima veliku primenu u balkanskoj kuhinji. Mladi luk ne odgovara ljudima ko9ji pate od kolitisa i gastritisa.

Povrće - Kelp algePovrće

Kelp alge

25.09.2017

Kelp je opšti naziv za grupu algi, koje rastu u plitkim obalskim zonama okeana i mora. Kelp je jedna od osnovnih biljnih namirnica u ekosistemima zemlje. Koristi od kelpa.

Povrće - Bela RepaPovrće

Bela Repa

20.09.2017

Bela repa je provereno sredstvo protiv zatvora i lenjih creva. Bela repa se često koristi kod respiratornih oboljenja, pošto pomaže u izbacivanju gustog sekreta u plućima. Bela repa je izuzetno cenjena u kineskoj medicini. Ra

Povrće - TapiokaPovrće

Tapioka

20.09.2017

Tapioka je tropski žbun koji pripada porodici Euphorbiaceae. Gaji se uglavnom u Južnoj Americi i Africi. Tapioka je osnovni hranljivi sastojak zemalja u razvoju.

Povrće - KeljPovrće

Kelj

20.09.2017

Kelj poznat još kao lisnati kupus je biljka iz porodice kojoj pripadaju još i prokelj, brokoli, karfiol i običan kupus. Kelj je izuzetno bogat vitaminima i mineralima, što ga čini izuzetno pogodnim za čoveka. Pripremanje kelja.

Povrće - CikorijaPovrće

Cikorija

15.09.2017

Cikorija je dvogodišnja biljka, koja prve godine formira koren sa lisnatom glavicom, a druge - stabla sa cvetovima. Cikorija sadrži mnogo korisnih materija. Kulinarska upotreba cikorije.

Povrće - Paradajz-PaprikePovrće

Paradajz-Paprike

12.09.2017

Odlična kombinacija jakog ukusa i hrskavosti, paradajz-paprike su dostojan predstavnik sveta povrća. Kulinarska upotreba paradajz paprika. Koristi za zdravlje od paradajz paprika.

Povrće - RotkvicePovrće

Rotkvice

12.09.2017

Rotkvice su se gajile oko 1000 godina pre nove ere u Aziji, odakle vode poreklo. Rotkvice su veoma korisne za različite zdravstvene probleme. Rotkvice ne podnose termičku obradu.

Povrće - KornišoniPovrće

Kornišoni

06.09.2017

Kornišoni imaju neverovatne kulinarske kvalitete. Mogu da se koriste u svežem stanju ili da se mariniraju. Kada se stavljaju samostalno u turšiju, začinjuju se solju, Šećerom i sirćem.

Povrće - AlgePovrće

Alge

24.08.2017

Morske alge dvostruko štite od srčanih bolesti. Alge su odličan izvor lignana, joda i magnezijuma. Postoje različite vrste algi, od kojih su napopularnije alge Nori, koje se koriste za suši.

Популярни от Категорията

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne