Rukola
Povrće

Rukola

0

Rukola je često korišćen sastojak salata od povrća. Kod nas se sreću rukola sa širokim i uskim listom. Rukola je bogara vitaminom A i C, i ima dosta kalijuma i gvožđa.

1

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća. Egzotično i tropsko povrće.
Povrće - KrastavacPovrće

Krastavac

18.05.20170

Krastavac se koristi lokalno i za različite probleme sa kožom, uključujući i otoke ispod očiju i opekotine od sunca. Krastavac pomaže kod visokog krvnog pritiska. Sastav krastavca i korist od krastavca.

Povrće - PaškanatPovrće

Paškanat

12.05.20170

Paškanat izgleda kao svetla šargarepa i zapravo je u srdstvu sa šargarepom, celerom i korenom peršuna. Paškanat vodi poreklo iz Evrope i Azije. Salate sa paškanatom. Koristi paškanata za zdravlje.

Povrće - ArtičokaPovrće

Artičoka

12.05.20170

Listovi artičoke se koriste za lečenje žutice, kamenja u žuči, arteroskleroze. Artičoka je odlična hrana za dijabetičare. Sastav i svojstva artičoke. Kulinarska upotreba artičoke.

Povrće - KelerabaPovrće

Keleraba

10.05.20170

Sveža i mlada keleraba je ukusna za konzumiranje u svežem stanju. Keleraba ne sadrži masti i holesterol. Keleraba ima malo kalorija i nizak sadržah natrijuma. Pripremanje kelerabe.

Povrće - BamijaPovrće

Bamija

10.05.20170

Bamija treba da se pripremi što je brže moguće nakon kupovine. Bamija može da se čuva u frižideru, ali treba da se postavi u papirnu kesu ili u ubrus.

Povrće - ČičokaPovrće

Čičoka

06.05.20170

Čičoka je zeljasta biljka, čiji su jestiv deo krtole. Čičoka dospeva zimi, što je čini vrednim izvorom, vitamina tokom hladnih meseci. Čičoka je korisna kod dijabetesa i brojnih oboljenja.

Povrće - Ajsberg SalataPovrće

Ajsberg Salata

05.05.20170

Salata Ajsberg je zeleno povrće koje pripada porodici zelenih salata. Ajsberg je karakterističan po odličnom ukusu, malo kalorija i puno vitamina. Pripremanje Ajsberg salate.

Povrće - Beli lukPovrće

Beli luk

24.04.20170

Beli luk je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka u svetu. Svojstva i korist od konzumiranja belog luka. Sastav belog luka, kulinarska upotreba i korist za zdravlje od belog luka.

Povrće - CelerPovrće

Celer

23.04.20170

Celer se upotrebljava veoma dugo, ranije kao lek, a kasnije i kao začin. Celer sadrži kumarine, koji sprečavaju štetno delovanje slobodnih radikala.

Povrće - KoprivaPovrće

Kopriva

09.04.20170

Kopriva je jedna od najcenjenijih biljaka za čoveka. Kopriva je moćno sredstvo za čuvanje od oboljenja. Čaj od koprive smanjuje sadržaj šećera u krvi.

Povrće - BrokoliPovrće

Brokoli

06.04.20170

Brokoli - sulforafan i indoli kojih ima u brokoliju pomažu u borbi sa nekim obolenjima raka, kao što je rak pluća, debelog creva, dojke i jajnika.

Популярни от Категорията

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne