Čili
Povrće

Čili

0

Čili papričice su ljuta sorta jednogodišnje paprike, rodom iz Južne Amerike. Čili je začin, koji je cenjen u mnogim kuhinjama, najviše u indijskoj i meksičkoj. Sastav čilija i zdtavstvena korist od čilija.

1

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća. Egzotično i tropsko povrće.
Povrće - Zelena SalataPovrće

Zelena Salata

14.08.20170

Zelena salata (Lactuca sativa) je jedan od lisnatih zeljastih darova proleća, koji treba stalno da konzumiramo, ali pre toga treba da budemo sigurni da je zelena salata čista i organska. Zelena salata se uspešno gaji u umerenom klimatskom pojasu. Pripada

Povrće - RabarbaraPovrće

Rabarbara

21.07.20170

Rabarbara je biljka širokog lista, koja ima pravo stablo koje dostiže visinu do 2 metra. Rabarbara se dobro kombinuje sa jagodama i vanilom. Rabarbara poboljšava rad želuca.

Povrće - KiseljakPovrće

Kiseljak

21.07.20170

Kiseljak je zeleno povrće, rođak spanaća i zelja. Kiseljak je poznat kao jeftina i zdrava hrana, ali se nudi u nekim ekskluzivnim restoranima. Kulinarska upotreba kiseljaka.

Povrće - KomoračPovrće

Komorač

17.07.20170

Komorač je veoma aromatična zeljasta biljka, koja raste u Južnoj Evropi i jugozapadnim delovima Azije. Komorač se koristi kao začin, ali i kao povrće. Komorač je koristan kod hormonalnog disbalansa u menopauzi.

Povrće - BobPovrće

Bob

10.07.20170

Bob /Vicia Faba L. / predstavlja jednogodišnju biljku iz porodice mahunarki. Boba ima široku primenu u kulinarstvu. Bob je koristan kod parkinsonove bolesti.

Povrće - BambusPovrće

Bambus

05.07.20170

Na dalekom Istoku bambus je ukorenjen u tradiciji i svim sferama života. Bambus ima široku primenu u kulinarstvu. Gajenje bambusa. Bambus i feng šui.

Povrće - BoranijaPovrće

Boranija

05.07.20170

Boranija (Phaseolus vulgaris) je jednogodišnja biljka, koja raste od juna pa sve do jesenjih meseci, avgusta - septembra. U suštini boranija predstavlja neuzrele plodove pasulja koji se nalaze u mahuni. Ova biljka je veoma osetljiva na niske temperature i

Povrće - Kineski KupusPovrće

Kineski Kupus

27.06.20170

Kineski kupus je dijetalno i lekovito povrće, i veoma korisna hrana kod brojnih oboljenja. Kineski kupus ima veoma prijatnu aromu i ukus i često ulazi u sastav brojnih salata. Sastav kineskog kupusa.

Povrće - VlašacPovrće

Vlašac

24.06.20170

Vlašac, poznat još i kao sibirski ili divlji luk, je popularan začin za salate, supe i sva jela, koja se pripremaju sa ovim začinom.

Povrće - BatatPovrće

Batat

23.06.20170

Batat je vrsta slatkog krompira. Batat ima veliku hranljivu vrednost i nizak glikemijski indeks, što ga čini pogodnim za dijabetičare. Batat može da se priprema pržen, pečen, sotiran.

Povrće - PatlidžanPovrće

Patlidžan

23.06.20170

Patlidžan je povrće, bogato vaitaminima i fitonutrijentima, koji imaju antioksidansno dejstvo. Patlidžan je hrana za mozak i koristan je za srce. Kuvanje patlidžana.

Популярни от Категорията

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne