Vlašac
Povrće

Vlašac

0

Vlašac, poznat još i kao sibirski ili divlji luk, je popularan začin za salate, supe i sva jela, koja se pripremaju sa ovim začinom.

1

Povrće

Povrće sa informacijom o njemu i njegovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta povrća. Egzotično i tropsko povrće.
Povrće - BatatPovrće

Batat

23.06.20170

Batat je vrsta slatkog krompira. Batat ima veliku hranljivu vrednost i nizak glikemijski indeks, što ga čini pogodnim za dijabetičare. Batat može da se priprema pržen, pečen, sotiran.

Povrće - PatlidžanPovrće

Patlidžan

23.06.20170

Patlidžan je povrće, bogato vaitaminima i fitonutrijentima, koji imaju antioksidansno dejstvo. Patlidžan je hrana za mozak i koristan je za srce. Kuvanje patlidžana.

Povrće - Šećerna repaPovrće

Šećerna repa

21.06.20170

Šećerna repa jse koristi u lečenju različitih oboljenja. Šećerna repa je bogata fosforom, kalijumom i manganom. Šećerna repa pomaže kod različitih oboljenja.

Povrće - LobodaPovrće

Loboda

13.06.20170

Loboda pripada velikoj porodici biljaka Loboda, u koju spada 100 rodova i 1500 vrsta. Prilikom pripremanja lobode koristite sveže ubrane listove. Gajenje lobode.

Povrće - PaprikaPovrće

Paprika

12.06.20170

Paprike sadrže vitamin B6, fitohemikalije kao što su likopen i beta-karoten, folate, kalijum i mnogo vlakana. Ljute paprike sadrže i dodatnu materiju, nazvanu kapsacin. Vrste paprika.

Povrće - Ljute paprikePovrće

Ljute paprike

09.06.20170

Ljute paprike su jedinstveni dar prirode po svom kvalitetu ukusa i lekovitim svojstvima. Mršavljenje sa ljutim paprikama. Gajenje i sadnja ljutih paprika. Kulinarska upotreba ljutih paprika.

Povrće - LukPovrće

Luk

08.06.20170

Luk je bogat vitaminima C i E, ako i mineralima. Luk igra veliku ulogu u varenju hrane - povećava apetit i ubrzava razmenu materija. Luk se koristi za lečenje peruti.

Povrće - ParadajzPovrće

Paradajz

06.06.20170

Paradajz spada u verovatno najrasprostranjenije, omiljeno i najpopularnije povrće u svetu. Vrste paradajza, korist, izbor i čuvanje paradajza. Sadržaj likopena i antioksidanasa u paradajzu.

Povrće - BundevaPovrće

Bundeva

05.06.20170

Bundeva (Cucurbita) spada u voće-povrće. Bundeva ima vredna dijetetska svojstva i odličan ukus. Bundeva je dobar izvor minerala i vitamina. Primena bundeve u kulinarstvu.

Povrće - KarfiolPovrće

Karfiol

05.06.20170

Karfiol je povrće koje pripada porodici Krstašica kao i brokoli, kupus, kelj i drugi. Korist od karfiola i lekovita svojstva karfiola. Kulinarska upotreba karfiola.

Povrće - Kiseli kupusPovrće

Kiseli kupus

02.06.20170

Kiseli kupus predstavlja namirnicu koja se dobija fermentacijom svežeg kupusa u specijalno spremljenoj salamuri uz dejstvo mlečnih kiselih bakterija. Korist od kiselog kupusa. Domaći kiseli kupus u buretu.

Популярни от Категорията

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne