Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Puding kolač sa trešnjama i kajsijama

Puding kolač sa trešnjama i kajsijama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k437
Puding kolač sa trešnjama i kajsijama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 7
03/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Da li znate koliko je sati - vreme je za puding, a danas smo pripremili najukusniji puding sa trešnjama i kajsijama"

Potrebni sastojci

  • kroasani - 2 komada
  • krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 4 supene kašike
  • maslac - 40 g
  • puding od vanile - 1 komad
  • trešnje - 1 šolja
  • kajsije - 3 - 4 komada
  • čokolada - 2 supene kašike, izrendana
  • keks - 5 - 6 komada, sa kakaom
* merne jedinice

Način pripreme

Operite voće, trešnje očistite od koštice, kajsije isecite na pola.

Kroasane isecite po dužini na dve polovine, a svaku isecite po sredini. Od jednog kroasana treba da dobijete 4 parčeta, ukupno 8.

Ugrejte 400 ml svežeg mleka sa šećerom i vanilom. U preostalom mleku, žicom umutite puding i sipajte lagano u vrelo mleko. Mešajte dok se ne zgusne, skinite sa vatre i pomešajte sa maslacem da se rastopi od toplote.

U posudi, prečnika 20 sa 10 cm, na providnoj foliji poređajte polovine kajsija, pored njih trešnje. Jednu od kajsija isecite na kockice i pomešajte sa kremom.

Sipamo deo krema da pokrije voće, preko poređamo 4 dela prvog kroasana, krem, kroasane, krem i odozgo za dno, zato što se okreće, poređamo keks sa kakaom.

Ivice folije sakupljamo i ostavljamo na 4-5 sati u frižideru da se stegne. Okrećemo na tanjir, skidamo foliju i posipamo rendanom crnom čokoladom.

Odličan letnji desert bez pečenja.

Sa kiselkastim ukusom kajsija koji je odličan za kolač.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: