Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Zimnica»Domaća adžika

Domaća adžika

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Domaća adžika
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
03/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
1
"Dajte nama špajz, pun domaće adžike i komad hleba, i uopšte nas nemojte tražiti"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 2 komada
  • paradajz - 1 kg
  • ren - 100 g
  • paprike - 1 kg, slatke
  • beli luk - 100 g
  • sirće - 100 ml, 9 %
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Svo povrće operemo tekućom vodom.

Paprike očistimo od drške i skidamo semenke.

Ren izrendamo, a beli luk oljuštimo i isečemo.

Uz pomoć štapnog miksera sameljemo sve sastojke.

Dobro promešamo i dobijenu smesu stavljamo na vatru.

Kuvamo na tihoj vatri oko sat-dva.

Pripremamo tegle, punimo ih i sterilišemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: