Janija sa krompirom, mlevenim mesom i graškom

04/07/2018
"Dijete, dijete, a duša nam želi jednu aromatičnu domaću janiju sa krompirom, paradajzom i graškom "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g, mešano
  • crveni luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad, mala
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paradajz - 1 komad, mali
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • krompir - 5 - 6 komada, srednji
  • grašak - 400 g, zamrznut
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • peršun
  • so
  • vegeta - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U niskoj šerpi propržimo mleveno meso dok ne pobeli sa 1-2 supene kašike vode, da se izdrobi lakše.

Nakon toga dodajemo sitno iseckan luk, papriku i krupnije isečenu šargarepu.

Kad dovoljno omekšaju, dodajemo krupnije isečen krompir i nakon toga grašak, isečeni paradajz i krompir pire.

Dodajemo začine i sipamo oko litar tople vode.

Promešamo lepo i pokrivamo poklopcem šerpu. Janiju dinstamo oko 45 minuta na tihoj vatri. Gotovu janiju posipamo peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti