Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa pilećim fileom, jajima i sirom

Kiflice sa pilećim fileom, jajima i sirom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Kiflice sa pilećim fileom, jajima i sirom
Fotografije: Mariana
1 / 8
05/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
24
"Retro kiflice sa svežim nadevom od pilećeg filea - znamo da želimo mnogo njih"

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • pileći file - 150 g, isečen na slajs
  • sir - 100 g, beli
  • jaja - 1 komad
  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 120 g
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 3 šolje + 2 supene kašike za nadolaženje kvasca
  • so - 1 veliki prstohvat
  • šećer - 1 veliki prstohvat
  • kvasac - 1/3 kockice
  • za posipanje
  • kim
  • susam
  • mak
  • za premazivanje
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 2 - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Vadimo jaja na sobnu temperaturu. Prosevamo tačno 4 šolje brašna u veliku posudu. U sredini pravimo udubljenje. Unutra stavljamo jedno jaje i prstohvat soli.

Ugrevamo sveže mleko /u mikrotalasnoj/ i unutra stavljamo prstohvat šećera i kvasac. Dodajemo u sveže mleko i 2 supene kašike brašna i dobro promešamo kašikom. Ostavljamo da nadođe 10 minuta.

U brašno u posudi stavljamo i ulje. Nakon toga stavljamo i sveže mleko sa kvasecm, unutra u brašno. Zamesimo meko testo direktno u posudu. Prebacujemo ga na radnu površinu i mesimo dok ne dobijemo loptu. Prilikom mešenja nije potrebno još brašna.

Ostavljamo da nadođe na toplom 40-50 minuta, pokriveno krpom. Kad nadođe sečemo po sredini nožem. Oblikujemo dve odvojene lopte. Svaku razvučemo u krug. Ako ne potrebno možete posuti oklagiju brašnom.

Razvučemo u dva kruga i sečemo na 12 trouglova.

File sitno isečemo i izmrvimo sir. Stavljamo ih u posudu, u kojoj smo prethodno umutili 1 jaje viljuškom. Dobro promešamo. Ako sir nije slad, možemo staviti prstohvat soli za ukus.

U široki deo svakog trougla stavljamo od nadeva i uvijamo kiflice. Pleh namažemo uljem i pospemo brašnom, poređamo kiflice na rastojanju jedna od druge. Ja sam ih pekla u dva pleha prečnika 26 cm a može i u plehu iz rerne, u njega može da stane tačno 24 kiflice.

U drugoj posudi umutimo jedno žumance sa uljem i mažemo kiflice odozgo, uz pomoć četke. Posipamo ih kimom, susamom i makom.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove i dok ne dobiju roze bju. Imajte u vidu da su male i da im ne treba mnogo vremena za pečenje, možda oko 30 minuta.

Neka vam je slatko!

Jedemo sa kiselim mlekom.

Od ove doze dobijamo 24 kiflica. Veoma ukusne i mekane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: