Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica kaprićoza sa pršutom i kukuruzom

Pica kaprićoza sa pršutom i kukuruzom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Pica kaprićoza sa pršutom i kukuruzom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 6
06/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"I najzahtevniji gladnik će ostati bez reči kada vidi ovu aromatićnu picu Kaprićozu"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • brašno semolina - 4 - 5 supenih kašika
  • suvi kvasac - 2 1/2 kašičice dr. Oetker
  • griz - 1 supena kašika, pšenični
  • voda - 265 ml
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • so - 16 g
  • šećer - 8 g
  • za ukras
  • domaći kečap - 320 ml (po receptu)
  • kukuruz - 1 konzerva
  • mocarela - 20 g, bejbi
  • pršuta - 200 g, slajs
  • pečurke - 25 g, iz konzerve
  • masline - 20 g
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Prvo pripremamo testo za podlogu, prosevamo brašno 2 puta. Dodajemo so i kukuruzni griz.

U mlakoj vodi aktiviramo kvasac sa šećerom. Kad nadođe sipamo ga u udubljenje od brašna i dodajemo maslinovo ulje.

Zamesimo meko i elastično testo. Uvijamo u namazanu foliju i stavljamo na 20 sati u frižider.

Kad izvadimo, ostavljamo na pola sata na sobnoj temperaturi. Podelimo testo na 4 lopte. Pokrivamo ih folijom i ostavljamo da se udvostruče.

Pospemo brašnom semolina radnu površinu i razvučemo 4 pice debljine 1 cm.

Svaku stavimo u ravan pleh za picu, prethodno naprskamo mašću.

Odozgo ukrašavamo kečapom. Odvojimo koštice od maslina i sečemo ih, ostavljamo 5-6 celih.

Pečurke sečemo na kriške, a pršutu na kockice, ostavljamo 1-2 slajsa.

Poređamo na testo oceđeni kukuruz, pršutu, pečurke, masline i mocarelu.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni dok ne budu gotove.

Ukrašavamo sa nekoliko maslina, ivicama pršute i svežim bosiljkom.

Savet: Nisam navela stepene pečenja i vreme termičke obrade, zato što svako ima različitu rernu - sa ventilatorom ili bez. Smatram da svako ko sebe naziva kuvarem iz hobija može da proceni kada je testo za picu pečeno, i kada je pica gotova za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: