Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Janija»Janija sa teletinom, spanaćem i pirinčem

Janija sa teletinom, spanaćem i pirinčem

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167943
Janija sa teletinom, spanaćem i pirinčem
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 3
06/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
125 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
3
"Ova aromatična janija zauzima posebno mesto u našem želucu"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 350 g, kolenica
  • spanać - 200 g
  • pirinač - 3 kašike
  • luk - 2 glavice, srednje
  • beli luk - 2 čena
  • paprike - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1/2 komada
  • paškanat - 2 cm
  • đumbir - 1 cm
  • aleva apprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Meso isecite na kockice srednje veličine.

Propržite u ekspres loncu sa malo ulja. Sipajte vodu do pola lonca, pa kuvajte meso 50 minuta.

Nakon toga u tiganju propržite luk, beli luk, papriku, šargarepu, paškanat i iseckan đumbir.

Kada povrće omekša, dodajte pirinač, pa pržite kratko. Dodajte alevu papriku i biber i origano.

U lonac isipajte povrće, dodajte meso i deo bujona - dok ne dobijete željenu gustinu. Posolite.

Tada dodajte i spanač, koji ste krupno iseckali. Janiju kuvajte još 20-30 minuta. Pre nego što isključite vatru, u janiju dodajte 1 kašiku brašna, koje ste razumtili u malo vode.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: