Marinirano pileće meso u sosu od sireva

06/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Dijeta se odlaže, ponavaljamo, dijeta se odlaže, jer je na meniju danas marinirano pileće meso sa sosom od sireva "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano146
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - ili pileće grudi
  • marinada
  • sir - 200 g
  • topljeni sir - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - manje pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu prelijte marinadom i ostavite da se marinira u frižideru nekoliko sati. Kada je gotovo, pecite ga na grilu, roštilju ili u tiganju.

Za sos izmrvite beli sir, a topljeni isecite na manje komadiće i kada promešate, stavite u duboki tiganj ili kaserolu na ringli. Temperatura je veoma važna - ne treba da bdue mnogo visoka.

Mešajte bez prestanka i kada se otopi smesa od sireva i postane homogena, dodajte pavlaku posetepeno. Mešajte dok ne bude gotovo, a zatim sosom prelijte meso.

Za osos nemojte koristiti nikakve začine, jer sirevi imaju svoju aromu i karakterističan ukus, ali to ne isključuje korišćenje začina u marinadi ili u dekoraciji tanjira.

Možete eksperimentisati sa raznim vrstama sira!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti