Pohovani škampi sa pivom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Pohovani škampi sa pivom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
07/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Zašto svi poručuju duplu porciju ovih pohovanih škampa, da li je to zato što su neverovatno ukusni"

Potrebni sastojci

  • ulje - za prženje
  • škampi - 500 g, očišćeni
  • belanca - 3 komada
  • pivo - 100 ml
  • brašno - 250 g
  • suvi kvasac - 9 g
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca umutite u sneg.

U drugoj posudi pomešajte brašno sa kvascem, pa dodajte so i pivo.

Zatim im dodajte i smesu od belanaca i pažljivo promešajte.

Na ringlu stavite tiganj sa ulje i sačekajte da se zagreje.

Sve škampe pojedinačno umočite u testo i pržite dok ne porumene.

Ocedite ih na ubrusu i poslužite ih tople, garnirane sa kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: