Bakine pogače sa tipskim brašnom i sitnim sirom

07/07/2018
"Ukus sa kojim smo odrasli - bakine pogače sa tipskim brašnom i sitnim sirom "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 200 ml
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • kvasac - 20 g
  • šećer - 2 supene kašike, ravne
  • so - 1 ravna supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 2 komada, bez 1 žumanca
  • brašno - 550 - 600 g, tipsko
  • nadev
  • sitan sir - 150 g
  • maslac - 50 g, mek
  • čubar - 2 prstohvata
  • susam - za posipanje
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U mlakoj vodi pomešamo kvasac sa šećerom i dve kašike brašna, pravimo kašu i ostavljamo da nadođe.

Sipamo u sredinu brašna, dodajemo jaja, ulje, so, kiselo mleko i sve mešamo viljuškom.

Uzimamo od brašna i zamesimo srednje meko testo. Ostavljamo da nadođe 40-50 minuta, da se udvostruči. Podelimo na dva dela.

U posudi pomešamo mekani maslac i sitan sir sa 1-2 prstohvata soli. Svaki deo testa razvlačimo na pravougaonik, namažemo nadevom i odozgo posipamo rendanim kačkavaljem i čubrom.

Uvijamo u rolat, tako oblikujemo i drugi rolat. Nožem sečemo kriške debljine po tri prsta i poređamo u pleh, obložen papirom za pečenje.

Umutimo žumance sa malo svežeg mleka i namažemo testo. Posipamo susamom i pečemo dok ne porumeni u umerneoj rerni na 180 stepeni. Serviramo toplu sa šarenom solju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti