Sočni kolač sa kajsijama

09/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Dok je sezona kajsija bi bilo zaista šteta da ne napravite ovaj sočan kolač sa kajsijama. I jedan savet - poslužite ga sa kuglom sladoleda - eto tako, da ima "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano352
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za karamel
  • šećer - 3/4 šolje
  • voda - 1/4 šolje
  • maslac - 30 g
  • kajsije - oko 10 komada
  • za smesu za kolač
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1/3 šolje
  • ulje - 1/3 šolje /može smesa od tečng kravljeg maslaca i ulja/
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 1 šolja
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • boja za kolače - žuta i narandžasta
* merne jedinice

Način pripreme

Kajsije operite i uklonite koštice. Ostavite da se dobro ocede od vode.

Umutite jaja sa šećerom, da dobijete penu, pa dodajte ulje.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte smesi za kolač, tako što ćete mešati silikonskom ili drvenom kašikom. Dodajte vanilin šećer. Dobijeno testo za kolač podelite na dva jednaka dela. Jednu polovinu obojite u žutu boju za kolače, a drugu u narandžastu.

Napravite karamel, tako što ćete pomešati vodu, šećer i maslac. Promešajte i ostavite da se kuva dok ne dobije željenu boju karamele. Dok je još topla, smesu sipajte u tavu gde ćete peći desert. Ona ne bi trebalo da bude veća od 20 cm.

Rasporedite kajsije preko karamela, a preko njih smesu za kolač, pa tako ređajte žutu i narandžastu smesu. Treba da postignete zebra efekat.

Pecite kolač na 180 stepeni dok ne bude gotov.

Dobijeni kolač ohladite 5 minuta i stavite ga u odgovarajući tanjir.

Veoma ukusan desert.

Uživajte!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti