Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Bavarski đevreci

Bavarski đevreci

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167943
Bavarski đevreci
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
09/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Evo ih poznati bavarski đevreci, sa kojima već dugo hoćemo da vas poslužimo"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 800 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 200 ml
  • kvasac - 20 g
  • ulje - 50 ml
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • za kuvanje đevreka
  • voda - 2 l
  • soda bikarbona - 5 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • za posipanje
  • miks semenki - susam, laneno seme, seme maka
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od sastojaka, kvasac izmrvite u udubljenje u deo brašna, nemojte prethodno da ga aktivirate. Sipajte mlaku vodu i mleko u udubljenje, dodajte ulje, so i šećer. Postepeno dodajtei drugi deo brašna.

Kad testo postane meko i elastično, odmah ga podelite na 10-11 jednakih loptica. Svaku lopticu namažite uljem i poređajte na radnu površinu. Pokrijte najlonom i loptice ostavite da odstoje 15 minuta.

Za to vreme u šerpu sipajte vodu, sodu i so, kad provri gotova je za kuvanje đevreka.

Uzmite loptu, isecite je na dva jednaka dela i od svakog dela razvucite dugi fitilj debljine oko jedan santimetaar. Takođe uradite i sa drugim delom.

Nakon toga uvijte dva fitilja u jedan, oblikujte đevrek, učvtstite ga lepo da se ne odvije u šerpi.

Stavite pripremljen đevrek u vrelu vodu i nakon 20-30 sekundi ga izvadite rešetkastom kašikom i poređajte u pleh iz rerne, obložen papirom za pečenje. Pospite ga semenkama.

Na isti način u radite i sa ostalim lopticama.

Ovako pripremljene đevreke pecitena 200 stepeni u ugrejanoj rerni, 15-17 minuta ili dok ne dobiju lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: