Ukusno lovačko jelo

09/07/2018
"Uzimajte pušku i da odstrelimo po jedno ukusno lovačko jelo "
Priprema30 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patka - 1 očišćena, divlja (fazan, jarebice, grlice itd)
  • biljna mast - 4 supene kašike
  • masline - 20 komada
  • vino - 1 šolja, suvo
  • brašno - 2 supene kašike
  • krompir - 8 komada, srednji
  • paradajz - 1 komad
  • luk - velika glavica
  • paprike - 1 crvena + 1 zelena
  • šargarepa - 1 velika
  • jabuke - 1 zelena
  • beli luk - 8 čenova, neoljuštenih
  • suve paprike - 4
  • ruzmarin - grančica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica, u zrnu
  • piment - 2 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U ekpres loncu u maslacu propržimo isečeno meso divljači.
Prelivamo vrelom vodom da je pokrije.

Dodajemo povrće - krompir /ceo oljušten, jedan izrendan sitnije/, luk, paprike, paradajz i šargarepu krupnije isečeneu, čenove belog luka.

Jabuke sečemo na četiri dela. Dodajemo i paprike - malo zapečene.

Brašno rastvaramo u vinu i stavljamo u šerpu.

Stavljamo začine i masline. Posolimo i ostavljamo da se krčka 60 minuta.

Ide uz suvo crno vino i domaći hleb.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija