Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Punjene tikvice na argetinski način

Punjene tikvice na argetinski način

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k128
Punjene tikvice na argetinski način
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
10/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"I u Argentini pune tikvice, ali da ne idete do tamo, mi ih donosimo, da ih probate"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • luk - 2 komada, struk
  • kravlji maslac - 40 g
  • hleb - 2 kriške
  • sveže mleko - 1 šoljica
  • masline - 100 g
  • muskatni oraščić - 4 prstohvata
  • biber
  • beli biber
  • so
  • mleveno meso - 100 g
  • belanca - 1 komad
  • peršun - 4 - 5 struka
  • kačkavalj - 100 g
  • čeri paradajz
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice uzdužno isecite na pola i izdubite ih. Izbanširajte ih nekoliko minuta u kipućoj posoljenoj vodi, izvadite ih i stavite u ledenu vodu da, pa ih ocedite.

U zagrejanom kravljem maslacu prodinstajte sitno iseckan luk. Kada omekša, dodajte izdubljenu unutrašnjost tikvica i ostavite da se proprži, dok voda ne ispari.

Dodajte hleb, koji ste prethodno potopili u sveže mleko, ocedili i izmrvili, kao i iseckane masline. Dodajte muskatni oraščić, so, biber. Dodajte mleveno meso i promešajte da dobijete sitne komadiće.

Dodajte belance i iseckan peršun. Promešajte i napunite tikvice. Posipajte preko kačkavalj.

Čeri paradaj isecite na pola i uzdužno ih poređajte po tikvicama, preko kačkavalja. Pecite 10-15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: