Marinirane paprike

12/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Priznajte, da ste i vi u iskušenju da stavite nekoliko tegli marinirane paprke za zimu!"
Priprema120 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno180 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano160
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crvena paprika - 10 g
  • voda - 2 l
  • sirće - 1.5 l
  • so - 300 g
  • ulje - 250 ml
  • šećer - 600 g
  • beli luk - 2 glavice
  • celer - 1 glavica, sa listovima
  • biber - 7 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro oprane crvene paprike izbušite.

Pomešajte u šerpi vodu, sirće, ulje i šećer. Ostavite da proključaju.

Stavljajte manje količine paprika u marinadu i neka stoje u njoj sve dok ne promene boju.

Izvadite ih, da se ohlade, a zatim dobro poređajte u teglu od 3 l ili u manje tegle, a između njih stavljajte očišćene čenove belog luka, komadiće celera i biber.

Sipajte ohlađenu i proceđenu marinadu. Zatvorite tegle i sterilišite 10 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti