Mleko sa pirinčem na turski način

12/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Turska kuhinja nosi svetsku slavu zbog svojih ukusnih deserata! Probajte ovaj recept i shvatićete zašto!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano148
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • pirinač - 3/4 šolje
  • skrob - 1 kašika
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 3/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač stavite da se kuva sa jednom šoljom vode. Kuvajte, dok ne upije vodu u potpunosti.

Zatim, dok sve vreme mešate, dodajte sveže mleko i šećer.

Ostavite pirinač sa mlekom da se kuva oko 10 minuta.

Za to vreme polako mutite skrob, žumanca i 1/2 šolje vode.

Zatim dok neprestano mešate, dodajte smesu pirinču. Mešajte bez prestanka, dok ne proključa. Zatim neka se kuva 5-10 minuta, pa dodajte i vanilin šećer.

Dobijenu smesu isipajte u vatrostalnu činiju.Vatrostalnu činiju stavite u veću tavu, u koju ćete sipati vodu.

Mleko sa pirinčem na turski način se peče na pari, na 180 stepeni.

Pirinač se peče, dok mu se ne stvori prijatna zlatna korica. Zatim izvadite iz rerne i pokrijte većim tanjirom.

Desert se služi malo ohlađen.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti