Kačamak sa svežim mlekom

13/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj185124
"Da li znate da je palenta italijanski naziv na naš kačamak? A da li znate da je naš kačamak sa svežim mlekom sto puta ukusniji od italijanske palente "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano63
  • Pregledi tokom meseca63
  • Pregledi tokom desmice59
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • voda - 250 ml
  • kukuruzni griz - oko 300g, za kačamak
  • so
  • ulje - 1 šoljica
  • sir - 150 g
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

U odogovarajućoj posudi pomešajte mleko sa vodom i staivte ga da proključa.

Dodajte kukuruzni griz u tankom mlazu i uz neprestano mešanje drvenom kašikom. Mešajte, dok se smesa ne zgusne.

Dodajte so po želji. U posudu za pečenje izmrvite sir, dodjate ulje i isipajte gotovu gustu kukuruznu kašu. Posipajte sir.

Pecite oko 15 minuta u dobro zagrejanoj rerni. Posipajte alevu papriku. Kada se kačamak ohladi, isecite na komade.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija