Penjurlija (tutmanik) sa sodom

14/07/2018
"Sigurni smo da je ova penjurlija ukusna i hladna, al i do sada se nije desilo da se ohladi - pojede se topla-topla "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano375
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • brašno - 2 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 400 g
  • ulje - 100 ml
  • sir - 250 g
  • so - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1 kašičica, puna
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U dubkojo posudi umutimo jaja, dodajemo ulje i kiselo mleko sa sodom. Postepeno dodajemo brašno i so i dobro mesimo, dodajemo mrvljeni sir.

U pleh, obložen papirom za pečenje rasporedimo smesu i poravnamo namazanom kašikom. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni, oko 40-50 minuta.

Vadimo penjurliju i namažemo je maslacem dok je još topla.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti