Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla od jabuke sa cimetom

Štrudla od jabuke sa cimetom

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
641024010
Štrudla od jabuke sa cimetom
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 3
17/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Svako može da napravi štrudlu, ali treba da požurite, kako bi uspeli da je probate"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • jabuke - 6 komada, slatke
  • orasi - 60 g
  • cimet - 1 kašika
  • prezle - 2 kašike
  • maslac - 1 šolja, otopljeni
  • šećer - 1 kašičica
  • za posipanje
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke krupno narendajte.

Dodajte mlevene orahe, šećer, cimet, prezle (prezle upijaju sok od jabuka). Dobro promešajte.

Uzmite 2 kore i dobro ih premažite otopljenim maslacem.

Posipajte nadev i uvijte u rolat. Isto uradite i sa ostalim korama. Poređajte ih u nauljanu tavu.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Posipajte šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: