Pečena jagnjetina u foliji

17/07/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Počnimo da jedemo ukusnu jagnjetinu... SADA!"
Priprema15 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno165 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad
  • aleva paprika - 5 kašika
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 3 kašike
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • biber - mleveni
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

But dobro operite, ocedite ga i pomoću salfete osušite. Pomešajte ulje, alevu papriku, biber, malo nane i brašno, tako da dobijete retku kašu.

Smesom dobro premažite but, a ostalu isipajte u tavu za pečenje. Dodajte 1 šolju vode, dobro pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuti na 250 stepeni.

Zatim smanjite temepraturu na 150 stepeni i pecite još 120 minuta. Malo pre nego što izvadite iz rerne, sklonnite foliju i ostavite da se zapeče.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti