Prolećne rolnice sa mnogo povrća

18/07/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Veoma ukusne i najvažnije - svima omiljene "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo povrće. Ljuštimo šargarepu i tikvicu i sečemo na tanke lente ili ih narendamo na krupno rende. Očistimo paprike i isečemo na lente. Isečemo na sitno mladi luk i beli luk.

Stavljamo malo maslinovog ulja u tiganj i stavljamo ga na ringlu. Kada se masnoća zagreje stavljamo povrće i malo soli i dinstamo 5 minuta.

Kada je gotovo sklanjamo tiganj sa ringle i podelimo povrće na 8 jednakih delova.

Isečemo kore za pitu na pola (umesto kora za pitu možemo da koristimo pirinčane kore). Namažemo sa malo masnoće svaku koru.
Stavljamo u jedan kraj kore povrće i uvijamo u rolat.

Poređamo rolnice u namazanu posudu za pečenje i mažemo ih istopljenim maslacem.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne postanu zalataste (10-15 minuta).

Pravmo sos od jednog pakovanja majoneza, 2-3 kašike kiselog mleka, narendane kore limete i čena belog luka isečenog na sitno.

Prolećne rolnice mogu da se serviraju tople ili hladne sa sosom od majoneza i mleka.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti