Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Parfe»Parfe sa želatinom

Parfe sa želatinom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
21254670
Parfe sa želatinom1 / 2
18/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Tajna perfektnog parfea će ostati tajna, jer ga brzo pojedemo"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 1 kantica (200 g)
  • šećer u prahu - 150 g
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • kompot - kajsije od 1 tegle
  • želatin - 20 g
  • slatko - po želji
  • voće - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite želatin u 150 ml soka od kompota. U posebnoj činiji umutite kiselo mleko, šećer, ispasirane kajsije i pavlaku.

Otopite potopljeni želatin na pari, da ne proključa - dok samo ne postane tečan.

U tankom mlazu isipajte želatin u smesu i dobro promešajte.

Voće za ukras rasporedite na dno kalupa za kuglof ili tave. Preko isipajte smesu i stavite parfe sa želatinom u frižider da odstoji 4 sata.

Dobijeni parfe potopite u posudu sa toplom vodom, samo na kratko, pa odmah ga pažljivo okrenite na poslužavnik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: