Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Nežna čokoladna torta sa maskarponeom

Nežna čokoladna torta sa maskarponeom

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494131163
Nežna čokoladna torta sa maskarponeom1 / 2
19/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Čokolada i maskarpone - to je kao magična kletva za ukusnu tortu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • brašno - 50 g
  • kakao - 25 g
  • nadev
  • želatin - 2 kašičice, u prahu
  • voda - 3 supene kašike, hladna
  • čokolada - 200 g, crna
  • maskarpone - 500 g
  • šećer u prahu - 75 g
  • vanila - 1 kašičica, esencija
  • kiselo mleko - 200 g
  • voda - 4 supene kašike, topla
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom na pari. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi 2 minuta. Prosejte brašnp sa kakaom i pomešajte sa jajima. Namažite kalup za pečenje prečnika 23 cm i sipajte testo unutra. Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta.

Pomešajte želatin sa hladnom vodom i ostavite da odstoji 5 minuta. Podelite koru na dva dela i stavite jedan u kalup za pečenje. Stavite posudu sa želatinom u toplu vodu dok se ne rastopi.

Rastopite čokoladu na pari. Umutite maskarpone sa šećerom, vanilom, kiselim mlekom i toplom vodom. Sipajte želatin u smesu sa maskarponeom.

Polovinu smese sipajte u drugu posudu i pomešajte sa rastopljenom čokoladom. Sipajte preko kore i pokrijte drugom korom. Završite tortu preostalim maskarponeom, ostavite da se ohladi nekoliko sati i servirajte.

Još recepata za čokoladne torte:

Čokoladna torta

Đavolska čokoladna torta

Čokoladna torta bez brašna

Čokoladna torta bez glutena

Velika čokoladna torta

Čokoladna torta sa orasima

Čokoladna torta sa palačinkama

Čokoladna torta Vegan

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: