Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Paprikaš od boranije sa piletinom u kukeru

Paprikaš od boranije sa piletinom u kukeru

Paprikaš od boranije sa piletinom u kukeru
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 5
19/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Paprikaši nisu ono što su bili - danas ih kuvamo u kukeru"

Potrebni sastojci

  • boranija - 300 g
  • pileći bataci - 1 ceo
  • luk - 1 komad
  • šaragrepa - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • brašno - 1 kašika
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i šargarepu na sitno. Očistite, operite i isecite boraniju.

Uključite kuker na program prženje (regular cooking). Sačekajte da se zagreje i da na ekranu piše stavite namirnice. Propržite luk i šargarepu.

Dodajte boraniju, a nakon nje - i alevu papriku. Nalijte vodu i stavite batak. Isecite beli luk na sitno. Stavite so i biber.

Isključite program prženje i namestite kuvanje (pressure cooking). Namestite sat na 20-25 minuta. Zatvorite i čekajte.

Otvorite i izvadite meso. Odvojte ga od kosti, isecite na male parčiće i vratite u šerpu.

Razmutite brašno sa malo vode i dodajte ga u paprikaš.

Namestite reglar cooking i čekajte 5 minuta da se zgusne.

Pospite svežom mirođijom i servirajte sa kašikom kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: