Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Brokoli i karfiol sa kiselom pavlakom iz rerne

Brokoli i karfiol sa kiselom pavlakom iz rerne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Brokoli i karfiol sa kiselom pavlakom iz rerne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
19/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
48 min.
Porcije
4
"Čak i oni koji nisu veliki obožavaoci brokolija, neće odoleti ovom izazovu"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 1/2 glavice
  • karfiol - 1/2 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • kisela pavlaka - 450 g
  • jaja - 2 komada XL ili 3 manja
  • biber - po ukusu
  • mirođija - po ukusu, suva
  • so - po ukusu
  • estragon - 2 prstovata
  • peršun - 2 - 3 supene kašike, sitno iseckan svež ili suv
  • sok od limuna - od 1/2 limuna (ili više)
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite povrće i podelite ih na ružice. Blanširajte u posoljenoj vodi ili kuvajte na pari. Treba da budu al dente, pošto brokoliju treba oko 8 minuta, a karfiolu više, proveravajte, i kad omekša, izvaditeih.

Poređajte ružice brokolija i karfiola u pleh, namazan maslinovim uljem i odozgo pospite sa još malo masti, soka od limuna i posolite.

Kiselu pavlaku umutite zajedno sa začinima, belim lukom (fino izrendanim) i so po ukusu.

Umutite jaja i dodajte u smesu od pavlake. Njom prelijte povrće u plehu i stavite u rernu na 200 stepeni oko 10-12 minuta.

Izvadite, pospite kačkavaljem i vratite na kratko da se kačkavalj rastopi i da dobijete boju po želji.

Jelo servirajte toplo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: