Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Asirski ful medames

Asirski ful medames

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
575311430
Asirski ful medames
Fotografije: Tanja Radmanovac
1 / 3
19/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Recept, koji odoleva vremenu - asirski ful medames"

Potrebni sastojci

  • bob - 400 g, kuvan, iz konzerve
  • limun - 1 komad
  • tahini od susama - 2 kašike
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • masinovo ulje - 3 - 4 kašike - extra virgin
  • aleva paprika - 1 kašika, slatka
  • kari - 1 kašika
  • biber - 1/4 kašika
  • kumin - 1/2 kašike
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Ful je tipična užina i namaz za zemlje Bliskog istoka i Severne Afrike i postoje razne varijacije ovog jela. Predstavljamo vam jedan od najbržih i najlakših recepata za ukusan ful.

Isipajte sadržaj iz jedne konzerve kuvanog boba u tiganj ili manju šerpu i kuvajte dok ne proključa, pa zatim isključite ringlu i ispasirajte.

U činiji isitnite luk i dodajte ispasirani bob, tahini od susama, 2 kašike maslinovog ulja. Iscedite limun preko smese, vodeći računa da semenke ne padnu u nju. Preporučljivo je da koristite uređaj za ceđenje.

Dodajte začine i malo soli, pažljivo promešajte, a zatim ostavite da se ohladi , kako bi se arome lepo sjedinile.

Ako ima potrebe, posolite, a za one koji vole ljuto, možete narendati malo đumbira.

Kada se u potpunosti ohladi, preko prelijte još malo maslinovog ulja.

Poslužite sa svežim povrćem i arapskim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: