Torta Eva

20/07/2018
"Izazovno ukusna torta kojoj niko neće odoleti "
Priprema120 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno180 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano125
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka za kore pripremite kore na sledeći način:

Za prvu koru - 90 g šećera i 3 žumanca umutite na penu, dodajte mekanu čokoladu, mlevene orahe i umutite na sneg tri belanca.

Za drugu koru - 90 g šećera umutite sa 3 žumanca, dodajte mlevene bademe i belanca umućena na čvrst sneg.

Kore pecite u kalupu, obloženom papirom za pečenje, na umernoj temperaturi.

Hladne kore isecite horizontalno, svaku na dva dela. Druga varijanta je da ispečete po 2 kore testa da biste izbegli sečenje.

Krem pripremite na sledeći način: od 3 jajeta, 200 g šećera, 200 g mlekai vanile skuvajte gustu masu. Kad se ohladi umutite sa 200 g maslaca. Krem podelite na dva dela i jedan deo pomešajte sa mekanom čokoladom.

Oblikujte tortu na sledeći način: koru, ispečenu od čokoladnog testa namažite polovinom čokoladnog krema. Pokrijte korom od bademovog testa i namažite polovinom krema od vanile. U istom redu stavite ostale kore i krem.

Sa strane prekrijte čokoladnim kremom, a odozgo pospite rendanom čokoladom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti