Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Punjene tikvice sa sušenim paradajzom i sirom

Punjene tikvice sa sušenim paradajzom i sirom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2485971157
Punjene tikvice sa sušenim paradajzom i sirom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 3
20/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Nemojte više tražite najukusnije punjene tikvice, mi smo ih našli i dajemo vam recept"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 velike, tamnozelene
  • jaja - 2 komada
  • sir - 200 g, beli
  • mirođija - sveža
  • sušeni paradajz - 50 g (mariniran u maslinovom ulju)
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice po dužini, nakon toga svaki deo na dva dela i izvadimo unutrašnjost. Taj deo možemo sačuvati u zamrzivaču, na primer za krem supu i neko pire.

Možemo blanširati tikvice, ali ja više volim kad su malo svežije i hrskavije i ne radim to.

Pomešamo mrvljeni sir, isečenu mirođiju, dva jajeta i isečen suvi paradajz.

Ovom smesom punimo tikvice.

Poređamo ih u pleh za pečenje i dodajemo malo vode u pleh.

Pečemo dok ne dobiju braon koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: