Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Vegetarijanska pica sa mocarelom, maskarponeom i karfiolom

Vegetarijanska pica sa mocarelom, maskarponeom i karfiolom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Vegetarijanska pica sa mocarelom, maskarponeom i karfiolom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
21/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
56 min.
Ukupno
71 min.
Porcije
4
"Sveže, zdravo i ukusno - pica pogodna za vegetarijance i istaknute gurmane"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • karfiol - 1/2 glave
  • balanca - 4 komada
  • brašno - dok se ne postigne gusta kašica
  • prašak za pecivo - 1 prstohvat
  • so - 2 prstohvata
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • Za nadev za picu
  • mocarela - 250 g, sveža
  • maskarpone - 2 kašike, izvršite
  • paradajz sos - 4 kašike
  • origano - 1 kašika ili po ukusu
  • bosiljak - 6 - 8 svežih listova
* merne jedinice

Način pripreme

Operite karfiol pod tekućom vodom, iskidan na ružice, i stavite ga u posudu za pečenje, namazanu maslinovim uljem. Odozgo mu pospite još malo maslinovog ulja i soli i ispecite ga na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Možete i da ga skuvate, ali tako bi se dodatno razvodnio.

Čim se prohladi karfiol, stavite ga u udobnu posudu zajedno sa svim ostalim sastojcima za koru. Prvo stavite oko 7 kašika brašna i sve pasirajte. Postepeno dodajte po malo brašna, dok ne dobijete gustu kašicu.

Rasporedite smesu u tanak sloj u posudu za pečenje preko papira za pečenje, dajući joj željeni oblik - okrugao ili pravougaoni. Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatasta.

Dok je još vruć namažite maskarponeom, on će se istopiti kao maslac, upiće se u koru i napraviće je mekom i sočnom.

Odozgo namažite paradajz sos, pospite origanom i poređajte mocarelu, isečenu na krugove.

Vratite u renu, dok se ne istopi sir i izvadite.

Ostavite picu nekoliko minuta i onda je dodatno začinite i ukrasite svežim listićima bosiljka (ako ih stavimo dok je mnogo vruća, odmah će potamnati i naša pica neće lepo izgledati).

Sveže, zdravo i ukusno!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti