Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa slaninom i parmezanom

Taljatele sa slaninom i parmezanom

DilyanaDilyana
Početnik
26
Taljatele sa slaninom i parmezanom
Fotografije: Dilyana
1 / 5
21/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Šta kažemo kada na stolu ima taljatela sa slaninom i parmezanom - marš, dijeto"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 1 pakovanje
  • kisela pavlaka - 1 kantica (200 - 250 ml)
  • slanina - 200 g, dimljena
  • parmezan - po želji
  • luk - 1 komad
  • maslac - 30 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da proključa, koliko je potrebno za taljatele. Pre nego što stavite taljatele u kipuću vodu, stavite 1 kašičicu ulja. Sklonite ih kada budupolugotove i ostavite ih na stranu.

Luk sitno iseckajte i propržite ga u dubokom tiganju sa maslacem i malo ulja, a zatim dodjate sitno iseckanu slaninu, pa pržite dok ne dobije zlatnu boju.

Na kraju dodajte kiselu pavlaku i dodajte so i biber.

Vratite u duboku posudu i taljatele /pre toga nemojte bacati i bujon od taljatela/ i dodajte 1 kutlaču, pažljivo sve mešajte, dok tečnost ne ispari.

Dok je vse toplo, narendajte parmezan po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: