Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pikantan sveži kupus u ekspres loncu

Pikantan sveži kupus u ekspres loncu

ZoriZori
Guru
7292375k214
Pikantan sveži kupus u ekspres loncu
Fotografije: Zori
1 / 9
22/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Jedinstveno ukusno jelo, koje je gotovo za manje-više 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • sveži kupus - 1 srednja glavica
  • crvene paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 4 komada, krupniji, zreo
  • korijander - 1 kašičica, semenke
  • mirođija - 1 kašičica, semenke
  • lovorov list - 1 komad
  • ljute paprike - 2 - 3 komada
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • ulje - 6 supenih kašika
  • biber - 1 kašičica, u zrnu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite kupus od spoljašnjih lostova i krupnije ga isecite. Šargarepu i paradajz oljuštite i krupnije izrendajte. Crvenu papriku i ljute papričice očistite od semenki i sitno iseckajte. Čenove belog luka ostavite cele, nemojte ih ljuštiti.

Ugrejte ulje u ekspres loncu (bez poklopca) i u njega stavite semenke korijandera i mirođije. Čim počnu da puštaju miris, u njih dodajte krupnije isečen sveži kupus. Dinstajte i mešajte 2-3 minuta i u njega dodajte šargarepu, crvenu papriku i ljute papričice, paradajz i cele neoljuštene čenove belog luka. Nakon još 3-4 minuta dodajte 1 šolju vode, lovorov list, zrna bibera i so. Lonac zatvorite hermetičkim poklopcem i pojačajte ringlu.

Kad se para podigne i počne da izlazi, merite 15-20 minuta i isključite ringlu.

Kad se lonac dovoljno ohladi, da biste mogli bezbedno da ga skinete (oko 15-20 minuta nakon što skinete sa vatre), otvorite poklopac i pikantan sveži kupus servirajte na tanjire.

Možete jesti odmah ili ostaviti da se ohladi i jesti hladno u letnjim žegama. U oba slučaja je mnogo ukusno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: