Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pašteta»Pašteta od sardele

Pašteta od sardele

ZoriZori
Guru
7272345k206
Pašteta od sardele
Fotografije: Zori
1 / 6
23/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Mi smo odgovorni za pečenje hleba, a vi napravite paštetu od inćuna - to se zove timski rad"

Potrebni sastojci

  • masline - 200 g, crne
  • inćuni - 70 g, file iz konzerve
  • sok od limuna - 2 kašike, sveže ceđen
  • kapar - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • biber - po želji
  • peršun - za garnir
* merne jedinice

Način pripreme

Maslinama uklonite koštice i sitno ih iseckajte. Ostavite nekoliko celih maslina za dekoraciju.

Beli luk oljuštite i isitnite.

Pomešajte filete inćune, maslinovo ulje, masline, beli luk, sveže isceđen sok od limuna i biber, pa sve ispasirajte viljuškom. Posipajte kapar preko.

Ako želite, možete koristiti i pasator.

Čuvajte u frižideru i konzumirajte u roku od 2-3 dana.

Možete poslužiti paštetu u odgovarajućoj posudi kao namaz ili da je servirate sa prepečenim hlebom, brusketima ili nečim po vašem izboru.

Ukrasite celim maslinama i listićima peršuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: