Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pohovani krompir u sosu

Pohovani krompir u sosu

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k117
Pohovani krompir u sosu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
23/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Hoćete li da nam pripazite pohovani krompir dok mi skoknemo po pivo?"

Potrebni sastojci

  • krompir - 700 g
  • bujon - 300 ml (pileći)
  • peršun
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • biber
  • so
  • ulje
  • za pohovanje
  • jaja
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i isecite na deblje kolutove. Blago ih posipajte biberom i solju.

Uvaljajte ih u brašno i umočite u umućena jaja. Ispržite ih dok ne dobiju zlatnu boju, ali ne da budu skroz gotovi. Prebacite ih u široku posudu.

U avanu na brzinu isitnite beli luk i peršun. Stavite smesu preko krompira i prelijte bujonom.

Kuvajte na tihoj vatri oko 15 minuta sa poklopcem. Sklonite poklopac i ostavite da se još malo krčkaju, dok ne ostane samo sos.

Pažljivo ih izvadite u tanjir i prelijte sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Interesantno, isprobaću danas ostah bez ideja
24.12.2022 09:42