Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Jevrejski kolač od jabuke

Jevrejski kolač od jabuke

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Jevrejski kolač od jabuke
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
23/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
1
"Smatra se da je prvo Eva napravila jevrejski kolač od jabuke, a gde je jabuku uzela, setite se sami"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 2 komada, Grani Smit
  • cimet - 1 kašika
  • šećer - 3 kašike
  • brašno - 210 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 100 ml
  • šećer - 220 g
  • so - 1/2 kašičice
  • sok od pomorandže - 40 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je za pola doze (za običan kalup za kuglof).

Jabuke oljuštite i očistite. Isecite ih na kockice i dobro pomešajte sa cimetom i šećerom.

Prosejte brašno u činiju, zajedno sa solju i praškom za pecivo. Isipajte pola testa u prethodno nauljani i nabrašnjeni kalup za kuglof.

Preko testa isipajte isečene jabuke, a preko drugu polovinu testa.

Ispecite u prethodno zagrejanoj renri na 180 stepeni oko 45 minuta ili dok čačkalica, kada proveravate, ne bude suva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: