Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Postan pirinač sa pečurkama

Postan pirinač sa pečurkama

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714550262
Postan pirinač sa pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
24/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Izazov je da spremaš ukusno i posno, ali mi smo se definitivno snašli"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 250 g
  • luk - 1 vezica, mladi
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje - 1/2 šolje
  • biber
  • so
  • soja sos
  • peršun - 1 vezica
* merne jedinice

Način pripreme

Isplaknite dobro pirinač, da ga operete od skroba, nakon toga ga stavite u šerpu, sa 3 šolje vrele posoljene vode. Stavite da provri i kuvajte dok ne bude gotovo.

U međuvremenu zagrejte ulje i zapržite pečurke, isečene na kriške. Dodajte sitno isečen luk i beli luk, kao i začine - so i biber.

Dinstajte povrće dok ne omekša, promešajte ga sa pirinčem i servirajte jelo, obilno posuto peršunom i malo soja sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti