Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Fritata sa sirom i lukom

Fritata sa sirom i lukom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214732225
Fritata sa sirom i lukom1 / 2
25/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Nismo gladni i na dijeti smo, ali ako spremite fritatu, uopšte vas nećemo odbiti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • sir - 1 šolja, namrvljeni
  • praziluk - 1 struk
  • divlji luk - 1/2 vezice
  • sveže mleko - 150 ml
  • brašno - 2 kašike, kukuruzno
  • pavlaka - 140 ml, sa malim procentom masti
  • sir - 50 g, narendan, parmezan i grijer
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja u tiganju sa nelepljivim dnom i zapržite sitno iseckan parziluk. Ostavite ga sa strane da se ohladi.

Odvojeno promešajte kukuruzno brašno sa delom mleka. Promešajte i dodajte ostatak mleka, jaja i pavlaku.

Začinite smesu solju i biberom i umutite dobro. Na kraju dodajte narendan parmezan ili grijer - može i običan kačkavalj, i sir namrvljen na krupno.

Sipajte smesu u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje, sipajte propržen praziluk i strukove divljeg luka krupno isečene. Promešajte pažljivo i lagano.

Stavite fritatu da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na oko 220 stepeni 25-30 minuta ili dok se ne stegne i dobije zlatastu boju. Servirajte fritatu sa sirom i lukom blago ohlađenu i isečenu na parčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: