Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni Sir»Zapečeni koziji sir

Zapečeni koziji sir

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k266
Zapečeni koziji sir
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
25/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Mnogo ćete pogrešiti ako ne servirate ovaj zapečeni koziji sir sa odležalim crnim vinom"

Potrebni sastojci

  • koziji sir - 120 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • aleva paprika - 1/2 kašičica
  • paradajz - 1 komad
  • masline - 8 - 10 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu za pečenje se kapne nekoliko kapi maslinovog ulja. Odozgo se stavlja šajbna ili pločica kozijeg sira.

Odozgo preko sira se posipa malo aleve paprike i još malo maslinovog ulja.

Paradajz se seče na kriške koje se stavljaju preko sira, a sa strane se ređaju masline (zelene i crne).

Sir se stavlja da se zapeče u rerni na 200 stepeni.

Još dok je toplo služi se za konzumaciju i idelano je meze za crno vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: