Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Puding»Lak puding sa hlebom i ukusom pomorandže

Lak puding sa hlebom i ukusom pomorandže

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Lak puding sa hlebom i ukusom pomorandže
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
27/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Pogledajte kako od nekoliko kriški starog hleba možete napraviti slatkiš o kome će se pričati"

Potrebni sastojci

  • sok od pomorandže - 300 ml (sveže ceđen)
  • sveže mleko - 700 ml (mlako)
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 200 g
  • star hleb - 3 - 4 kriške
  • kora pomorandže
  • za karamel
  • šećer - 4 kašike + 1 kašika vode
  • za dekoraciju
  • pomorandža - 1 komad
  • čokoladni toping
  • šlag - sprej
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite šećer i vodu za karamel. Karamelizujte na srednjoj vatri, bez mešanja.

Isipajte karamel u kalup za kuglof. U činiji umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko i sok od pomorandže.

Dodajte malo rendane kore pomorandže i promešajte. Hleb isitnite na manje komade i dodajte ga smesi.

Ponovo promešajte. Isipajte smesu preko karamela.

Pecite na 120 stepeni oko 50 minuta na pari.

Nakon 5 sati okrenite puding na tanjir ili plato.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: