Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Čorba sa pilećim džigericama i pečurkama

Čorba sa pilećim džigericama i pečurkama

ElenaElena
Početnik
237455
Čorba sa pilećim džigericama i pečurkama
Fotografije: Elena
1 / 2
31/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Aromatična čorbica po retro receptu, koju odmah svrstavamo u omiljene"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • crvena paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 2 - 3 komada
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 150 g
  • ulje - 60 ml
  • kumin
  • so
  • začin za supu
  • za preliv
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • brašno - 3 kašike
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo džigerice i skuvamo ih u litar kipuće vode. Dok se džigerice kuvaju na površini se izdvaja pena, koju je dobro da skinemo rešetkastom kašikom.

Nakon što vru desetak minuta, procedimo ih, operemo pod tekućom vodom i isečemo na parčiće.

U šerpu nalivamo oko 3 litra vode i stavljamo na ringlu da provri. U nju dodajemo pečurke isečene na parčiće, na kocke isečen krompir, papriku, šargarepu i luk, gnječeni beli luk, dodajemo ulje i ostavljamo čorbu da vri.

Dodajemo začine.

Nakon što se skuva povrće, sipamo u čorbu i isečene džigerice. Smanjujemo ringlu i ostavljamo da vri desetak minuta.

Za to vreme spremamo zapršku. U metalnu posudu razbijemo jaje, dodajemo kiselo mleko i brašno. Stavljamo posudu na ringlu i počinjemo da mešamo, dodajući bujon u čorbu, dok se ne dobije glatka homogena smesa.

Dodajemo i sitno isečen peršun.

Sipamo zapršku u čorbu, neprekidno mešajući.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: