Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Janija»Oslić sa krompirom i graškom

Oslić sa krompirom i graškom

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167946
Oslić sa krompirom i graškom
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 4
01/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Bez prženja, bez dimljenja - najukusniji oslić se pravi u rerni, a tačan recept možete naći ovde"

Potrebni sastojci

  • oslić - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad /mala/
  • krompir - 500 g
  • grašak - 300 g /zamrznut/
  • belo vino - 60 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • menta
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite i isecite na filete od 5-6 cm. Blago ih propržite u šerpi sa suncokretovim i maslinovim uljem, uvaljane u brašno. Dobijenu ribu izvadite i ostavite na stranu.

Crni i beli luk iseckajte, kao i papriku i šargarepu i propržite u istoj šerpi. Sipajte vino, alevu papriku i biber i oko 400 ml tople vode.

Neka povrće proključa na tihoj vatri, dok vi ogulite i isečete krompir.

Dodajte i njega u šerpu, isipajte i zamrznuti grašak, pa kada jelo ponovo proključa, dodajte ribu.

Sipajte još malo tople vode, koliko da ogrezne. Posolite po želji i ostavite čorbu sa ribom da se kuva dok krompir ne bdue gotov, oko 20 minuta.

Poslužite čorbu sa iseckanom mentom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: