Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Pohovana riba sa sosom od povrća

Pohovana riba sa sosom od povrća

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
2206694266
Pohovana riba sa sosom od povrća
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 3
01/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Sočni riblji fileti sa specijalnom smesom za pohovanje i sosom, koji će vas naterati da poližete tanjir"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 5 - 6 fileta ili oslić
  • senf - 2 kašičice
  • limun - 1 komad, samo sok
  • smesa za pohovanje od mrvica hleba
  • hleb - 2 - 3 kriške
  • beli luk - 3 čena
  • so - po želji
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber
  • selen
  • peršun
  • sos
  • paprike - 2 - 3 komada, crvene
  • luk - 2 - 3 glavice
  • paradajz - 2 velike konzerve
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • šećer - 1 kašika
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • so - po želji
  • maslinovo ulje
  • selen
  • peršun
  • dodatno
  • masline - za ukras
  • limun - 1 - 2 kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike i luk isecite na veće komade, kao i šargarepu. Beli luk isecite na listiće, a selen i peršun na sitno.

U kuhinjskom robotu sameljite hleb na mrve, dodajte so i biber. Ribu premažite senfom, sokom od limuna, biberom i solju po želji. Zatim je dobro uvaljajte u mrve i pržite u tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem, dok ne porumeni.

Sos napravite, tako što ćete zagrejati maslinovo ulje i pržiti luk, šargarepu, a posle dodajte papriku beli luk, so po želji i na kraju dodajte paradajz. Stavite šećer po želji, selen i biber.

Ostavite na ringli dok se sos ne zgusne.

U tanjir za serviranje stavite isprženu ribu, sa strane stavite sos, kriške limuna i nekoliko maslina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: