Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Kolač sa jabukama i smeđim šećerom

Kolač sa jabukama i smeđim šećerom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Kolač sa jabukama i smeđim šećerom
Fotografije: Mariana
1 / 3
02/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Nežan kolač sa zasićenim ukusom karamela"

Potrebni sastojci

  • smeđi šećer - 2/3, muskovado
  • šećer - 1/3 šolje, beli
  • jabuke - 1 velike Greni Smit
  • bademi - 60 g, izmrvljeni
  • brašno - 1 šolja, tip 500
  • integralno brašno - ½ šolje, tip 1850
  • kiselo mleko - 2% - 1 šolja
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • jaja - 3 velika
  • ulje - ½ šolje
  • maslac - za premazivanje pleha
  • brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Vadimo jaja na sobnu temperaturu zajedno sa kiselim mlekom. U posudu stavljamo beli šećer, muskado šećer i jaja. Mikserom dobro umutimo dve vrste šećera i jaja. Mutimo dugo vremena. Treba da dobijemo gustu, aromatičnu smesu svetlobraon boje.

U kiselo mleko stavljamo sodu i promešamo. Ostavljamo da nadođe i nakon toga dodajemo u posudu. Mutimo mikserom. Dodajemo ulje i ponovo promešamo.

Prosejemo dve vrste brašna kroz sitno i postepeno ga dodajemo u posudu, mutimo mikserom.

Očistimo jabuku i oljuštimo koru. Sečemo na kockice. Dodajemo ih unutra plus iseckane bademe i mešamo dobro velikom kašikom.

Pleh prečnika 26 cm namažemo i posipamo brašno. Sipala sam integralno brašno. Sipamo kašu i poravnamo kašikom.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kad ispečemo, sečemo na romboide i poređamo na tanjir.

Neka vam je slatko! Kolač bude mek i veoma ukusan, sa karamel ukusom, oseća se jabuka i iseckani bademi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: