Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Žele»Mlečni kokos žele

Mlečni kokos žele

IlariaIlaria
Šef kuhinje
43611032170
Mlečni kokos žele1 / 2
02/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Kada je desert toliko ukusan, biramo da počnemo direktno od njega"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 125 ml
  • pavlaka - 400 ml, tečna
  • kokosovo brašno - 40 g
  • želatin - 4 lista ili 2 kašike
  • voda - 250 ml, ako koristite želatin u listovima
  • jaja - 4 žumanca + 2 belanca
  • šećer - 50 g
  • piškote - 8 komada
  • liker - 6 kašika, od pomorandže
  • pomorandža - 1 komad
  • šećer u prahu - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleko sa pola pavlake i stavite smesu da provri. Dodajte kokosovo brašno, pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. Natopite listove želatina u vodi.

Žumanca sa šećerom mutite u vazdušast krem. Prebacite smesu od kokosa u krpu i ocedite od kokosovog mleka. Zagrejte kokosovo mleko i pažljivo ga pomešajte sa žumancima uz neprestano mešanje. Mešajte smesu na pari, dok se ne zgusne, ali pazite da ne provri.

Iscedite želatin i promešajte ga u vruću smesu. Ako koristite instant želatin, pratite instrukcije na pakovanju. Umutite belanca i pavlaku u odvojenim posudama, dok ne dobijete vazdušast krem.

Na kraju umutite pavlaku i belanca pažljivo u već ohlađenu kokos smesu. Sipajte pola smese u odgovarajuće dezertne čaše. Potopite piškote u liker i stavite preko krema. Dopunite posudice kremom i stavite u frižider na 2 sata.

Narendajte pola kore pomorandže. U suvom tiganju zapecite 3 kašike oceđenog kokosovog brašna sa šećerom u prahu i korom pomorandže, dok ne postanu braon. Odvojte parčiće pomorandže od belih delova.

Ukrasite žele kokosovim brašnom i parčićima pomorandže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: