Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bljine»Ruske palačinke s pečurkama

Ruske palačinke s pečurkama

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
1213250
Ruske palačinke s pečurkama1 / 2
03/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Domaće napravljene palačinke sa aromatičnim nadevom - treba da probate, da razumete o kakvoj đakoniji govorimo"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 2 kašike ili 15 g, svež
  • šećer - 1/8 kašičice
  • voda - 7 kašika
  • sveže mleko - 1 1/4 šolje (310 ml)
  • pavlaka - 4 kašike, kisela
  • maslac - 4 kašike, neslani
  • jaja - 3 komada (odvojena na žumanca i belanca)
  • brašno - 1 šolja (150 g), od heljde
  • brašno - 1 šolja (150 g), obično
  • sol - 1/2 kašičice
  • Nadev
  • pečurke - 500 g
  • maslac - 2 kašike
  • peršun - 1 kašika
  • limeta - 2 kašike, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i šećer se rastvaraju u 4 kašike vode i ostavljaju se sa strane, dok ne naraste za 15 minuta. Sveže mleko i pavlaka se umute. Dodaje se hladna voda da se doniju 2 šolje tečnosti (500 ml), koja se sipa u šerpu na slaboj vatri.

Dodaje se maslac i zagreva se dok se ne istopi. Tečnost od maslac treba da se ohladi ali da je topla. U njoj se umute žumanca. Dve vrste brašna se proseju. Dodaje se mleko uz mešanje, kašica od kvasca, da se dobije testo za palačinke.

Pokriva se vlažnom krpom i ostavlja se da odstoji oko 90 minuta. Mute se belanca u sneg i pažljivo se zamese sa testom. Smesta se ostavlja da odstoji oko 10 minuta ili dok se ne pojave mehurići.

Zagreva se 2 kašike biljnog ulja u tiganju i sipaju se dve kašike testa, nakon dva minuta se okreće sa druge strane. Ruske palačinke se stavljaju na gomilu jedna na drugu i odvajaju se voštanim papirom.

Ruske palačinke treba da su veoma tanke. Ako je testo previše gusto, razredi se vodom ili svežim mlekom.

Nadev: Pečurke se zaprže u maslacu zajedno sa peršunom oko 10 minuta ili dok ne omekšaju. Posipaju se sokom do limuna. Nadev se rasporedi preko palačinki koje se serviraju vruće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: